Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkijuhlien syyskausi käynnistyy räväkästi mutta pikkuhiljaa – huomenna One Magic Night in Jumpru -konsertti

12.8.2020

Oulun Musiikkijuhlien syyskausi käynnistyy huomenna torstaina 13. elokuuta Jumprun Patiolla. One Magic Night in Jumpru -konserttiin on vapaa pääsy, mutta poikkeustilanteesta johtuen konserttiin mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Konsertissa esiintyy trio: Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Olli Estola.

Poikkeustilanteesta johtuen Oulun Musiikkijuhlat etenee syksyn suunnitelmissa varovaisesti.

”Syksyn osalta seuraamme tiivisti viranomaislinjauksia. Siksi pystymme vahvistamaan konsertteja vain pikkuhiljaa tilannetta seuraten, päivien edetessä. Suunnitelmat ovat syksylle tehty, mutta tilanne voi lyhyelläkin aikavälillä muuttua, joka aiheuttaa epävarmuutta konserttien järjestämiseen”, kertoo Oulun Musiikkijuhlien vt. toimitusjohtaja Ville Kess.

Tässä vaiheessa syksyn tarjonnasta avataan myyntiin Jazz & Etno -sarjasta vain yksi konsertti syyskuulta Kari Ikonen Solo & JAF Trio, joka kuullaan keskiviikkona 9. syyskuuta kello 19 Teatteriravintola Vänmannissa. 

”Suunnitelmissa on syksylle ollut lähes yhtä paljon konsertteja kuin viime syksynä, mutta esimerkiksi tämänhetkisistä matkustusrajoituksista johtuen osa ulkomailta tulevien esiintyjien konserteista eivät mahdollisesti toteudu. Maaliskuun Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin osalta valmistelut jatkuvat normaaliin tapaan”, Kess jatkaa.

Lopuista syksyn konserteista festivaali tiedottaa myöhemmin. Koronatilanteen vuoksi konsertteihin otetaan vain rajallinen yleisömäärä.

”Muistutamme aktiivisesti yleisöä turvaväleistä, käsihygieniasta ja että saapuvat konsertteihin vain terveinä. Niissä konserttisaleissa, joissa on paikkaliput myynnissä, liput myydään ainoastaan turvavälit huomioiden. Seuraamme tällä hetkellä myös tiivisti tilannetta mahdollisista viranomaisten tulevista suosituksista kasvomaskien käytöstä”, Ville Kess toteaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Musiikkijuhlien avauskonsertissa esiintyy nimekäs trio Marzi Nymanin johdolla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta