Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkijuhlien ohjelmistolle uusia päivämääriä

2.5.2020

Oulun Musiikkijuhlien kevään peruttujen konserttien tilalle pyritään järjestämään korvaavia konsertteja joko syksyllä 2020 tai keväällä 2021.

Muutamille esityksille uusi päivämäärä on jo varmistunut. Tuhkimo-lastenooppera järjestetään kulttuuritalo Valveen Valvesalissa syyskuussa ja Emerson String Quartetin konsertti uudella ohjelmalla järjestetään Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa maaliskuussa 2021.

Konsertti avaa vuoden 2021 Oulun Musiikkijuhlat, jotka järjestetään 14.–28.3.2021.

Korvaavista konserteista tiedotetaan

Oulun Musiikkijuhlat tiedottaa lopuista korvaavista konserteista heti, kun niistä on saatu varmistus. Korvaavaa konserttia ei kuitenkaan voida järjestää muun muassa Harmajan sävyt, Forelli ja Kevätuhri -konserteista tai Melodic Objects -esityksestä, joten näiden osalta asiakkailla on mahdollisuus lunastaa lippunsa takaisin tai vaihtaa se lahjakorttiin.

Kevään peruttuihin konsertteihin ostetut liput voi joko siirtää korvaavaan konserttiin, vaihtaa lahjakortiksi Oulu10-palvelupisteissä tai lunastaa takaisin 31.8.2020 mennessä. Jo ostettu lippu käy uuteen konserttiin sellaisenaan. Tarkemmat ohjeet lippujen siirrosta tai palautuksesta löytyvät festivaalin verkkosivulta www.omj.fi.

Emerson String Quartet avaa Oulun Musiikkijuhlat 2021

Maailman arvostetuimpiin jousikvartetteihin kuuluva Emerson String Quartet on toiminut kamarimusiikin kansainvälisellä huipulla jo yli neljäkymmentä vuotta. Kvartetti joutui perumaan koronavirustilanteen johdosta koko Euroopan kiertueensa maaliskuussa 2020.

Kokoonpano on julkaissut yli 30 levyä ja heille on myönnetty yhdeksän Grammy-palkintoa, joista kaksi parhaan klassisen musiikin albumin kategoriassa. Kvartetti on tehnyt yhteistyötä monien tähtisolistien kanssa, kuten Renée Fleming, Barbara Hannigan, Jevgeni Kissin, Emanuel Ax ja Yefim Bronfman. Oulun Musiikkijuhlien vuoden 2021 avajaiskonsertissa kuullaan Aleksandr Borodinin, Pjotr Tšaikovskin ja Dmitri Šostakovitšin jousikvartettoja.

Koko perheen Tuhkimo-lastenooppera

Syksyllä Valveella nähtävä Gioachino Rossinin Tuhkimosta lyhennetty tunnin mittainen koko perheen versio sai ensi-iltansa Helsingin Taiteiden yönä vuonna 2018.

Anselmi Hirvosen ohjaama ja sovittama uudenlainen ja raikas toteutus tarjoaa teoksesta hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan. Esityksen näkökulmana on ajankohtaisia ja tärkeitä asioita, kuten erilaisuus, kiusaaminen, syrjintä ja ulkonäkövaatimukset.

Tuhkimo nähdään Valve-salissa maanantaina 21.9. klo 18.00 sekä tiistaina 22.9. klo 10.00 ja 12.30.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tuhkimo-ooppera nähdään Valve-salissa jo tänä syksynä.

Lue myös