Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konsertti lähetetään toukokuussa striimattuna Rauhalasta

23.4.2021

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -sarjasta lähetetään toukokuussa striimattu konsertti ravintola Rauhalasta, kun Kadi Vija Key Project saapuu Jazzliiton kiertueella Ouluun.

Striimikonsertti toteutetaan ravintola Rauhalassa keskiviikkona 5. toukokuuta ja yleisöä paikan päälle sallitaan yleisötilaisuusrajoitusten puitteissa 10 henkeä.

Laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt kokoonpano Key Project julkaisi ensilevynsä toukokuussa 2020, mutta levynjulkaisukiertue siirtyi silloin koronan vuoksi vuodella eteenpäin. Ravintola Rauhalassa hän esittää Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It -debyyttinsä.

Vuonna 2018 Sibelius-Akatemiasta maisteriksi valmistunut suomalais-virolainen laulaja Kadi Vija (s. 1985) on tunnettu improvisaatiotaidostaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti.

Havaintoja arkielämästä

Vijan lähestymistapa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut taiteilijan itsensä mukaan vaikutteita “instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista, minimalismista ja abstraktiudesta”. Vijan musiikissa on havaintoja ihmisistä, arkielämästä ja äänimaailmoista, ja hän tavoittelee mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia.

Kadi Vija Key Project on kamarimusiikinomainen yhtye. Siinä soittavat saksofonia Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Kadi Vija Key Project on konsertoinut pääkaupunkiseudun klubeilla ja festivaaleilla sekä muun muassa Pori Jazzissa.

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittain kevättalvella järjestettävä monialainen kaupunkifestivaali, joka täyttää kaupungin kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus klassisen ja rytmimusiikin konsertteja sekä yhteistuotantoja, joissa nähdään myös nykysirkusta ja tanssia.

Maaliskuussa järjestettävän festivaalin lisäksi Oulun musiikkiijuhlasäätiö tuottaa Jazz & Etno -konserttisarjaa ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

Konsertti lähetetään suorana keskiviikkona 5.5. klo 19 ja konsertti jää katseltavaksi tallenteena 12.5.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suomalais-virolainen laulaja Kadi Vija on tunnettu improvisaatiotaidostaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Kuva: OMJ

Lue myös

Lue lisää aiheesta