Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkijuhlat viimeistä kertaa Jaakko Kuusiston johdolla

24.2.2021

Oulun Musiikkijuhlat pyörähtää käyntiin runsaan kahden viikon kuluttua 14. maaliskuuta. Jo 31. kerran vietettävän tapahtuman konsertit toteutetaan poikkeustilanteesta johtuen striimattuna. Vuodesta 2013 toiminut festivaalin taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto jättää samalla jäähyväisensä ja siirtää johtajuuden viulisti Elina Vähälän ja saksofonisti Jukka Perkon käsiin.

Oulun Musiikkijuhlien ohjelmistossa on luvassa tänäkin vuonna tasokasta kamarimusiikkia, orkesterikonsertteja sekä monipuolista rytmimusiikkia.

Festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2013 toiminut kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusiston kausi päättyy tänä keväänä. Tämän vuoden festivaali huipentuu Kuusiston johtamaan Jäähyväiset-konserttiin, jossa Oulu Sinfonian solisteina esiintyvät molemmat uudet taiteelliset johtajat viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko.

”Pestini festivaalin taiteellisena johtajana on ollut antoisa ja inspiroiva. Kuluneet yhdeksän vuotta ovat pitäneet sisällään valtavan kirjon isoja ja pieniä tapahtumia, ja paljon mieleenpainuvia taiteellisia kohtaamisia”, sanoo Jaakko Kuusisto.

”Näen, että vuonna 2013 asetetut tavoitteet festivaalin taiteellisen kehityksen ja aseman vahvistamisen osalta on täytetty, ja olen äärimmäisen iloinen, että voin jättää tehtävän upeille seuraajilleni, Elinalle ja Jukalle”, hän jatkaa.

”On myös symbolisesti merkittävää, että voimme yhdistää voimamme tämän vuoden festivaalilla. Haluan myös kiittää runsaslukuista yleisöämme, ja olen ollut aivan viime päiviin asti toiveikas, että voisimme sittenkin kohdata konserttisaleissa myös tänä vuonna”, Kuusisto kommentoi.

Osa konserteista ilmaisena katsojille

Oulu Sinfonian kanssa toteutettavat konsertit 18. ja 25. maaliskuuta tarjotaan ilmaiseksi kaikille katsojille Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilla. Jos yleisötilaisuusrajoitukset sallivat, myös konserttisalit avataan yleisölle. Mahdolliset liput konserttisaleihin tulevat myyntiin maaliskuun alussa.

“Tämän vuoden festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa hybridimallilla. Konsertit striimataan suorana lähetyksenä ja yleisöä otetaan sisään koronatilanteen sallimissa rajoissa. Uusi toimintamalli on merkittävä askel festivaalillemme jotta voimme jatkaa edelleen korkeatasoisen kulttuurielämysten tarjoamista poikkeuksellisina aikoina”, festivaalin toimitusjohtaja Elena Mîndru-Turunen toteaa.

”Hybridimalli mahdollistaa sen, että konserteista voivat nauttia oululaisten ohella digitaalisesti kaikki suomalaiset sekä ulkomailla asuvat musiikin ystävät koronatilanteesta riippumatta. Musiikki on erittäin tärkeää etenkin nykytilanteessa, ja on tärkeää, että festivaalimme tapahtuu”, hän lisää.

Herkkuja kotiinkuljetettuna

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittain kevättalvella järjestettävä musiikkifestivaali, joka täyttää ohjelmistonsa kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Musiikkijuhliin kuuluu laaja kattaus klassisen ja rytmimusiikin konsertteja sekä yhteistuotantoja, joissa on nähty myös esimerkiksi nykysirkusta ja tanssia.

Maaliskuussa järjestettävän Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin lisäksi Oulun musiikkijuhlasäätiö tuottaa normaalisti konserttisarjoja ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Konsertit lähetetään suorana sekä ovat katsottavissa koko festivaalin ajan.

Yleisölle tarjotaan tänä vuonna myös mahdollisuutta tilata konserttien yhteyteen kotiin kuljetettuna ruokatarjoilu, joka järjestetään yhteistyössä Oulun Ravintolakorttelin kanssa.

Festivaalin ohjelmisto:

Ma 15.3.-La 27.3.2021, Laila, Oulun teatteri, Pikisali

Ke 17.3.2021 klo 19, Kamarikonsertti I, Vuodenaikoja ja näyttelykuvia: Elina Vähälä, viulu, Senja Rummukainen, sello, Barry Douglas (Irl), piano

To 18.3.2021 klo 19, Keisarikonsetto: Barry Douglas (Irl), piano ja liidaus, Oulu Sinfonia

Pe 19.3.2021 klo 19, Piazzolla! – Tango Nuevo: Maria Ylipää, laulu, Jaakko Kuusisto, viulu, Niko Kumpuvaara, harmonikka, Marzi Nyman, kitara, Ville Herrala, kontrabasso

La 20.3.2021 klo 19, Oulu All Star Big Band & Camille Bertault (Fra): Camille Bertault, laulu, Teemu Takanen, kapellimestari, Oulu All Star Big Band

Su 21.3.2021 klo 15, Kamarikonsertti II, Ranskalainen iltapäivä: Jaakko Kuusisto, viulu, Elina Vähälä, viulu, Senja Rummukainen, sello, Barry Douglas, piano

To 25.3.2021 klo 19, Jäähyväiset: Oulu Sinfonia, Jukka Perko, saksofoni, Elina Vähälä, viulu, Jaakko Kuusisto, kapellimestari

La 27.3.2021 klo 19, Timo Lassy Trio: Timo Lassy, saksofoni, Ville Herrala, basso, Jaska Lukkarinen, rummut

Festivaalin stream-liput tulevat myyntiin keskiviikona 24.2. klo 12. Koronatilanteen salliessa konserttisalit avataan myös yleisölle. Lisätietoja: www.omj.fi. Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kapellimestari Jaakko Kuusisto jättää tyytyväisenä Oulun Musiikkijuhlien taiteellisen johdon seuraajiensa käsiin. Kuva: Petra Tiihonen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta