Siirry suoraan sisältöön

Oulun Montessori -päiväkodissa vietettiin yöleikkikoulua

22.3.2021

Oulun Montessorin lapsille yöleikkikoulu on jännittävä, mutta kauan odotettu virstanpylväs. Tänä vuonna teemaksi valittiin lasten innostuksesta Super Mario. Jutun kirjoittaja on Ana Eskola, päiväkodin johtaja.

Pitkään odotettu perjantai koitti vihdoin. Ilmassa oli jännitystä, sillä niin Oulun Montessori -päiväkodin lapset kuin aikuiset valmistautuivat viettämään yönsä päiväkodilla. Jo perinteeksi muodostuneeseen yöleikkikouluun osallistui 12 innostunutta eskaria ja viskaria. Lapset ehtivät odottaa tätä tärkeää päivää pitkään, sillä jo pieninä he näkevät, miten isommat lapset valmistautuvat siihen. Onneksi jokaisen vuoro koittaa viskarina ja eskarina.

Lapsille tärkeään yöseikkailuun oli valmistauduttu jo kuukauden ajan ennen h-hetkeä. Super Mario kavereineen oli vallannut lasten mielet ja niinpä koko yöseikkailu suunniteltiin sen ympärille. Lasten kanssa askarreltiin ja ommeltiin hahmoja, keksittiin sana-arvoituksia ja pohdittiin kivaa tekemistä.

Suurin yllätys heille oli kuitenkin opettajien salaa suunnittelema Mario-seikkailu. Seikkailussa lasten tuli löytää vihjeitä ja suorittaa tehtäviä. Mistä löytyisi maapallo? Olisiko se kulttuurinurkassa? Entä arvaisiko kukaan viimeistä sanaa, joka johtaisi lapset pahiksen luo?

Yö päiväkodissa oli suuri seikkailu. Lapsia odotti muun muassa laatikko-muuri, jossa jokaisessa laatikossa oli pieni vihje seikkailuun.

Yökylä jännitti etukäteen

Lapset suorittivat tehtäviä kahdessa ryhmässä ja seikkailivat innoissaan päiväkotiin rakennetun radan läpi. Koko päiväkoti oli koristeltu pelimaailman mukaiseksi. Monipuolisten ja kekseliäiden tehtävien jälkeen lapset saapuivat oman ryhmän lippu kainalossa linnaan, jossa alkoi palkintojuhla. Voi sitä riemua, minkä seikkailu lapsissa synnytti!

Kaiken kruunasi yö päiväkodilla. Monia yökylä oli jännittänyt etukäteen, mutta lapset nukahtivat luottavaisin mielin ja nukkuivat yönsä hyvin. Onneksi aamulla oli vielä aikaa leikkimiseen. Herkullisen aamiaisen jälkeen pienet seikkailijat hyvästelivät opettajat. Seuraavaa seikkailua odotellessa!

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yökyläily omassa päiväkodissa voi olla jännittävä juttu, ainakin lapset olivat sitä pitkään odottaneet. Menossa mukana myös opettajat Jaana Halonen, Jutta Tikkanen ja Suvi Lohilahti. Kuvat: Ana Eskola

Lue myös

Lue lisää aiheesta