Siirry suoraan sisältöön

Oulun Lyseon lukion mittava peruskorjaus käyntiin – pian alkava remontti kestää kesään 2023

12.10.2021

Oulun Lyseon lukion peruskorjaus alkaa lokakuussa 2021. Nykyisen koulurakennuksen vanhin C.L. Engelin suunnittelema osa on vuodelta 1829, ja koulua on laajennettu useaan otteeseen 1800- ja 1900-luvuilla. Nyt alkava remontti tehdään historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen.

Peruskorjaus tehdään yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Pääurakoitsijana toimii NCC. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen. Yhteistoiminnallisuus tarkoittaa, että urakoitsijat ovat hankkeen varhaisessa vaiheessa mukana suunnittelemassa hanketta omalla osaamisellaan yhdessä tilaajan ja käyttäjien kanssa.

”Yhteistoiminnallisella rakentamisella kootaan eri osapuolten osaaminen yhteen jo hankkeen alkuvaiheessa siten, jolloin kaikki pääsevät vaikuttamaan tulevaan toteutukseen. Näin varmistetaan, että saavutetaan rakentamisen tavoitteet niin laadun, toiminnallisuuden, budjetin kuin aikataulun suhteen”, kertoo hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista.

Peruskorjauksessa tehdään tilamuutoksia, muun muassa ruokasali siirtyy päärakennuksesta erilliseen liikuntasalin rakennukseen. Talotekniikka päivitetään vastaamaan nykyajan tarpeita, ja rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan.

Lyseon lukion oppilaat opiskelevat tällä hetkellä väistötiloissa Raksilan lukion tiloissa. Remontin on arvioitu valmistuvan kesällä 2023. Yhteistoiminnallisen urakan arvo on noin 14 miljoonaan euroa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Remontti halutaan toteuttaa historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen. Kuva: arkisto/Esa Eirola

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta