Siirry suoraan sisältöön

Oulun lastenkulttuurikeskus siirtyy jatkossa Valveelta pääkirjastolle – nyt järjestetään tilaisuus yhdessä ideoida tulevaisuutta

20.2.2023

Oulun kaupunki kutsuu lapset, perheet, taiteen ja kulttuurin ammattilaiset sekä kaikki asiasta kiinnostuneet ideoimaan uuden lastenkulttuurikeskuksen tulevaisuutta.

Oulun pääkirjaston peruskorjauksen yhteydessä rakennuksen neljänteen kerrokseen avautuu lastenkulttuurikeskus. Tilojen on tarkoitus valmistua vuonna 2025.

Uusi lastenkulttuurikeskus tulee olemaan saavutettavan kulttuurin kohde erityisesti lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Kulttuurikeskuksen suunnittelussa halutaan kuulla erityisesti käyttäjien toiveita ja ideoita.

”Pääkirjaston neljänteen kerrokseen rakentuu lastenkulttuurikeskuksen sydän. Olen erityisen iloinen, että se mahdollistaa monenlaisia sisältöjä ja koko pääkirjasto toimii alustana tekemiselle”, sanoo kulttuurijohtaja Sami Ylisaari.

Valveelta kirjastolle

Oulun lastenkulttuurikeskus toimii tällä hetkellä Kulttuuritalo Valveella. Toimintaan osallistuu vuosittain jopa 55 000 lasta, nuorta ja aikuista. Paikallisesti keskus tarjoaa taideopetusta ja kulttuuritapahtumia lapsille, nuorille ja perheille erityisesti sanataiteessa ja elokuvassa.

”Tavoitteenamme on toteuttaa jotain uutta ja ainutlaatuista. Haluamme kutsua myös keskuksen käyttäjät ideoimaan, mitä se on”, kertoo kulttuuripalvelupäällikkö Johanna Tuukkanen.

Valtakunnallisesti keskus toimii lastenkulttuurialan kehittäjinä elokuva- ja sanataidekasvatuksessa sekä kulttuurikasvatussuunnitelmien ja taideopetuksen parissa. Keskus luo perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tueksi taidelähtöisiä menetelmiä ja tarjoaa opettajille ja kasvattajille täydennyskoulutuksia.

Keskustelutilaisuudet järjestetään Pekurin kirjastossa sekä Oulunsalon kirjastossa keskiviikkona 22. helmikuuta kello 17:00 alkaen. Kirjastoista löytyy tuolloin lastenkulttuurikeskuksen pop up -piste, jossa suunnittelutyöhön voi osallistua lyhyeen haastatteluun vastaamalla.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keskustelutilaisuudet järjestetään Pekurin kirjastossa sekä Oulunsalon kirjastossa keskiviikkona 22.2. klo 17.00–18.30. Kuva: Harri Tarvainen

Lue myös

Lue lisää aiheesta