Siirry suoraan sisältöön

Oulun koululaiset kisaavat musiikkivideolla Hupisaarten taimenen puolesta

10.9.2020

Luonnonvarakeskuksen (Luke) Oulun hanke Hupisaarten taimenten puolesta on levinnyt jo kansainvälisille vesille. Vastarannan Siilin ja Oulun koululaisten yhdessä tekemä musiikkivideo on mukana Eurofishion-laulukilpailussa.

Luke Oulu, ELY-keskus ja Oulun kaupunki ovat tehneet yhteistyötä Hupisaarten taimenten vuoksi jo pidemmän aikaa. Reilu vuosi sitten, keväällä 2019 järjestettiin Hupisaari Forum, jossa oli tarkoitus kiinnittää myös Oulun koululaisten huomiota Hupisaarten purojen kunnostuksiin. Mukana oli lapsia eskari-ikäisistä lukiolaisiin.

Vastarannan Siilin kanssa lapset ja nuoret pääsivät esiintymään myös musiikkivideolle.

”Kaiken ydinhän tässä on tehdä tätä työtä tuleville sukupolville. Samalla lapset ja nuoret havahtuvat luontoarvojen ja kalojen tärkeydestä. Tässä tapauksessa vaelluskalojen suojelusta”, sanoo Luken erikoistutkija Pauliina Louhi.

Luken Hupisaarten projektissa ovat ollut mukana myös Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen kehittämisopettajat sekä museo- ja tiedekeskus Luuppi, jotka yhdessä Ludocraft Oy:n kanssa toteuttivat Hupisaaret-mobiilipelin.

Äänestä Oulun koululaisia

Kilpailu parhaasta vaelluskala-laulusta on siis meneillään kansainvälisen Maailman Vaelluskalasäätiön järjestämänä osoitteessa: https://www.eurofishion.com/.

Sivustolla voi käydä äänestämässä Oulun koululaisten hauskaa biisiä nimeltään Hupisaarten taimen. Suora linkki videoon tästä. Kilpailussa eniten nettiääniä saanut musiikkivideo pääsee suoraan finaaliin, kymmenen parhaan joukkoon, ja loput yhdeksän valitsee tuomaristo. Voittaja julkistetaan Maailman vaelluskalapäivänä 24. lokakuuta 2020.

Lue myös

Lue lisää aiheesta