Siirry suoraan sisältöön

Oulun koronatilanne on rauhallinen, rokotukset laajenevat 35-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin

2.6.2021

Oulun koronaepidemiatilanne on hyvä. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilisessä kokouksessaan, että epidemian suhteen ollaan edelleen perustasolla koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Korona­ro­ko­tukset laajenevat 35-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin.

Kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään 2. kesäkuuta linjaamaan koronasuosituksista Oulun kaupungissa. Maskisuositus yläasteen ja toisen asteen kouluissa voidaan purkaa välittömästi. 

Aluehallintoviraston poistettua kesäkuun alussa kokoontumisrajoitukset ovat koulujen päättäjäiset mahdollista toteuttaa hallitusti. Muuten kokoontumisissa on syytä noudattaa hyvää käsihygieniaa, sekä tehostettua tilojen ja pintojen puhdistusta. Myös riittävästä ilmavaihdosta on huolehdittava.

Johtoryhmä muistuttaa, että suositus etätyöstä sekä etäkokouskäytännöistä jäävät voimaan. Lisäksi maskisuositus lukuun ottamatta kouluja ja toisen asteen opiskelijoita jää voimaan.

Korona­ro­ko­tukset laajenevat 35-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin

Koronarokotukset laajenevat Oulussa 35-vuotiaisiin (vuonna 1986 syntyneet) ja sitä vanhempiin henkilöihin. Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.

Rokotusvuorossa ovat myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.

Rokotusta varten varataan aika etukäteen ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta (vaatii tunnistautumisen) tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Valittavissa olevat rokotuspaikat ja -ajat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse.

Katso lisäohjeet: www.ouka.fi/koronarokotukset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronarokotuksia Ouluhallilla.
Koronarokotukset etenevät Ouluhallilla. Kuva: Sanna Krook / Oulun kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös