Siirry suoraan sisältöön

Oulun kolmannet kuntoportaat kohoavat Heinäpäähän – kävijöitä odotetaan runsaasti myös uuteen ulkokuntoilupuistoon

27.4.2021

Heinäpään urheilukeskuksen toiminnot laajenevat entisestään, kun kuntoiluportaiden ja ulkokuntoilupuiston rakentaminen aloitetaan toukokuun alkupuolella. Kuntoiluportaiden alaosasta tulee leveä erityisesti joukkuetreenejä ajatellen ja ulkokuntoilupuisto suunnataan laajalle kohderyhmälle.

Liikuntapalvelut rakennuttaa Heinäpään urheilukeskukseen tulevan kesän aikana kuntoiluportaat. Kuntoiluportaiden läheisyyteen, Heinäpään jalkapallohallin edessä olevalle nurmialueelle rakennetaan myös ulkokuntoilupuisto, jonka arvioidaan valmistuvan myöhemmin tämän vuoden aikana.

Ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kertoo, että toiveita Heinäpään kuntoiluportaista on tullut liikuntapalveluihin pari vuoden ajan. Nyt rahoituskin saatiin järjestymään.

”Portaat pelkästään maksavat kymmeniä tuhansia euroja. Ei se rakenteena mikään edullinen ole”, muistuttaa Puolitaival.

Kustannusten vuoksi uudet kuntoiluportaat ja ulkokuntoilupuistot suunnitellaan sinne, minne saadaan varmasti riittävästi kävijöitä.

”Kyllä me käyttäjäryhmät edellä suunnittelemme portaat ja puistot. Heinäpää on suuri urheilukeskittymä, jossa on tosi erilaisia lajeja, muun muassa palloilulajeja, juoksua ja hiihtoakin. Heinäpäähän rakentamalla tavoittelemme isoja käyttäjäryhmiä.”

Heinäpään kuntoilupuisto on suunniteltu niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin erilaisia kohderyhmiä kuten urheilijoita, ikäihmisiä ja aikuiskuntoilijoita.

”Portaisiin taas tulee tuplaleveä alaosa esimerkiksi joukkuetreenejä ajatellen”, kertoo Puolitaival.

Mörkö tarkkailee jatkossa mäkitreenaajien lisäksi myös porrastreenaajia. Heinäpään kukkulan huipulle tulee pari parrupenkkiä lepotaukoja varten.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuntoiluportaita on Oulussa ennestään Kaakkurin liikuntamaalla sekä Ritaharjussa. Kolmannet rakennetaan nyt Heinäpäähän. Arkistokuva Kaakkurista. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta