Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki työllistää noin 900 opiskelijaa kesätöihin – nyt haetaan myös tanssijoita

4.2.2022

Oulun kaupungilla on tarjolla monipuolisia kesätyöharjoittelupaikkoja yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Harjoittelijoille on tarvetta muun muassa kirjastoissa, matkailuneuvonnassa, puistojen ja ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidossa sekä ikäihmisten parissa.

Työtä on noin 30 tuntia viikossa, ja kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa. Myös kulttuuri työllistää nuoria. Tänä vuonna kahden kesämuusikkobändin lisäksi haetaan tanssijoita esiintymään eri puolille kaupunkia, muun muassa Rotuaarille, puistoihin, palvelutaloihin ja päiväkoteihin. 

”Idea tanssijahausta lähti Oulun valinnasta kulttuuripääkaupungiksi. Ajatus on, että tästä eteenpäin ainakin vuoteen 2026 saataisiin joka kesä yksi uusi kulttuurin osa-alue esille myös kesätyöllistämisen myötä”, sanoo muusikoiden ja tanssijoiden kesärekrytoinneista vastaava Janne Helttunen Byströmin Ohjaamosta.

”Haemme kolmesta viiteen tanssia harrastavaa tai opiskelevaa nuorta. Pientä pelivaraa täytyy olla myös mahdollisten sairastumisten ja loukkaantumisten varalle. Hakemusten perusteella nuoria kutsutaan koetansseihin. Valintatilaisuudessa on mukana myös taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula”, kertoo Helttunen.

Käytä seteliä tai ryhdy yrittäjäksi  

Kesätyöseteli jaetaan 15–17-vuotiaille oululaisnuorille ennen hiihtolomaviikkoa (viikko 10). Toisella paikkakunnalla opiskelevat oululaiset voivat kysyä kesätyöseteliä Byströmin Ohjaamosta , jonne puhelinnumero on 050 599 2293.

Seteli on arvoltaan 320 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin. Työnantajana voivat toimia yritykset tai yhdistykset kaikista Oulun kaupunkiseudun kunnista. 

Yksi vaihtoehto työllistyä kesäksi on ryhtyä kesäyrittäjäksi, sillä BusinessOulu sekä Talous ja nuoret järjestävät Kesäyrittäjä-toimintaa Oulussa myös tulevana kesänä.

”Jos nuori on kiinnostunut yrittäjyydestä, Kesäyrittäjä-toiminta on turvallinen tapa aloittaa. BusinessOulun mentorit ovat nuoren yrittäjän tukena ja antavat opastusta. Oulun kaupunki tukee nuorta yrittäjää 320 eurolla”, kertoo palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani.

Hakuaika kesätyöharjoitteluun on 7.2.–13.3.2022. Avoimet paikat löytyvät osoitteesta ouka.fi/kesatyo.

Lisätietoja kesätöistä: businessoulu.com/kesatyo
Tai sähköposti: kesatyo@businessoulu.com

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupungilla on virinnyt ajatus, että ainakin vuoteen 2026 saataisiin joka kesä yksi uusi kulttuurin osa-alue esille myös kesätyöllistämisen myötä. Tällä kertaa vuorossa on tanssi. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta