Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki työllistää noin 900 opiskelijaa kesätöihin

9.2.2021

Oulun kaupungilla on tarjolla monipuolisia kesätyöharjoittelupaikkoja yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Hakuaika on juuri alkanut, eli nyt on aika toimia. Myös 15-17-vuotiaat saavat tänäkin vuonna kesäsetelin Oulun kaupungilta.

Oulun kaupungissa on harjoittelijoille tarvetta muun muassa kirjastoissa, matkailuneuvonnassa, kulttuurin parissa, puistojen ja ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidossa sekä ikäihmisten kanssa.

Myös kesämuusikoita haetaan esiintymään eri puolilla kaupunkia. Työtä on 30 tuntia viikossa, ja kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa.

Hakuaika kesätyöharjoitteluun on jo alkanut ja se kestää 14. maaliskuuta saakka. Avoimet paikat löytyvät osoitteesta businessoulu.com/kesatyo.

Töitä kesätyösetelillä – tai kokeile yrittäjyyttä 

Kesätyöseteli jaetaan 15–17-vuotiaille oululaisnuorille ennen hiihtolomaviikkoa, viikolla 10. Toisella paikkakunnalla opiskelevat oululaiset voivat kysyä kesätyöseteliä Byströmin Ohjaamosta (p. 050 599 2293). Seteli on arvoltaan 320 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin.

Työnantajana voivat toimia yritykset tai yhdistykset kaikista Oulun kaupunkiseudun kunnista. Työnantajat voivat ilmoittaa avoimesta kesätyösetelipaikasta osoitteessa businessoulu.com/kesatyo.

Yksi vaihtoehto työllistyä kesäksi on ryhtyä kesäyrittäjäksi, sillä BusinessOulu sekä Talous ja nuoret TAT järjestävät Kesäyrittäjä-toimintaa Oulussa myös tulevana kesänä.

”Jos nuori on kiinnostunut yrittäjyydestä, Kesäyrittäjä-toiminta on turvallinen tapa aloittaa. BusinessOulun mentorit ovat nuoren yrittäjän tukena ja antavat opastusta. Oulun kaupunki tukee nuorta yrittäjää 320 eurolla”, kertoo palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ei ole mitään syytä jäädä pyörittelemään peukaloita ensi kesänä, jos mielii kesätöihin. Hakuaika on meneillään. Kuva: Päivi Vuoti-Karvonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta