Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ystävyyskaupunki Odessaan

24.2.2022

Oulun kaupunki yhdessä Kuntaliiton sekä Tampereen ja Lahden kaupunkien kanssa tuomitsevat Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Ukrainan Odessa on ollut Oulun kaupungin ystävyyskaupunki vuodesta 1957 lähtien, eli tänä vuonna tulee täyteen 65 vuotta tiivistä yhteistyötä. Tampereen ystävyyskaupunki on Kiova ja Lahden Zaporozje.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen tuomitsevat Venäjän sotatoimet Ukrainassa yhteisessä kannanotossaan. Kaupunkien johdot vetoavat myös muihin Euroopan kaupunkeihin toimimaan alueellisen rauhan, turvallisuuden ja demokratian puolesta.  

Kaupungit osoittavat myös tukensa ystävyyskaupunkiensa asukkaille ja Suomessa asuville ukrainalaisille. Oulussa asuu kaupungin tietojen mukaan 54 ukrainalaista henkilöä. Oulun kaupungin suhdetoimintapäällikkö Outi Rourun mukaan Oulun kaupunki on ollut yhteydessä Odessaan ja keskusteluita on käyty kaupunkien välillä alkuviikon aikana.  

“Tietysti olemme järkyttyneitä tästä tilanteesta, Odessa on yksi vanhimmista ystävyyskaupungeistamme. Yhteistyömme on ollut tiivistä, tänä vuonna tulee täyteen 65 vuotta”, Rouru toteaa.  

Juhlallisuudet pitkästä yhteistyöstä vaihtuivat kriisin hallintaan, jotta paikallishallinto pystyisi huolehtimaan odessalaisista ja turvaamaan kaupunkilaisille palvelut kriisin keskellä. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta