Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki on mukana Euroopan laajuisessa hiljaisessa hetkessä

24.3.2021

Oulu osallistuu minuutin mittaiseen hiljaiseen hetkeen ja muistaa koronapandemian uhreja yhdessä eurooppalaisten kaupunkien kanssa. Muistohetkeä vietetään keskiviikkona 24. maaliskuuta Suomen aikaa kello 13.00.

Pandemia on kohdellut monia Euroopan maita rajusti. Hiljainen hetki uhrien muistolle on Eurocities-kaupunkiverkoston aloite. Oulu on verkoston jäsen.

”Yksikin uhri on liikaa. Hiljentymällä kunnioitamme niitä, jotka ovat menehtyneet tautiin tai kärsivät sen seurauksista. Kunnioitamme myös niitä, jotka joka päivä tekevät tärkeää työtä, jotta selviämme pandemiasta”, sanoo Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Hiljaisen hetken aikana Eurocities järjestää livelähetyksen verkoston puheenjohtajan Dario Nardellan johdolla.

”Kutsumme kaikki hiljentymään tahoillaan, kunnioittamaan uhrien muistoa ja löytämään uutta voimaa yhdessä”, sanoo Firenzen kaupunginjohtajana toimiva Nardella.

Eurocities-verkostoon kuuluu 198 kaupunkia. Verkoston kaupungeissa asuu yhteensä 130 miljoonaa ihmistä.

Livelähetystä voi seurata Eurocities-verkoston Youtube-kanavalla keskiviikkona 24.3.2021 kello 13.00. Linkki lähetykseen tästä osoitteesta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu kuuluu Eurocities-verkostoon, jossa on 198 kaupunkia. Hiljaiseen minuttiin toivotaan kaikkien osallistuvan tänään kello 13. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta