Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki kannustaa yrityksiä täsmätyöllistämään heikossa työmarkkina-asemassa olevia palvelukseensa

16.5.2022

Oulun kaupungin hankinnoissa pyritään ottamaan huomioon heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Tämä on yksi nykyisen hallitusohjelman linjauksista.

”Yritys, joka tarjouksessaan ottaa huomioon heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön työllistämisen, saa siitä lisäpisteitä. Tarjousten jättäjät ovat vastaanottaneet valintaperusteen erinomaisesti, sillä lähes kaikissa viimeaikaisissa tarjouksissa ehto on täyttynyt”, kertoo Oulun kaupungin projektipäällikkö Helena Ylisirniö konsernihallinnosta.

”Kun kaupunki on lisännyt hankintaan sosiaalista työllistämistä koskevan ehdon, se velvoittaa valittua sopimuskumppania sopimuskauden aikana”, korostaa Ylisirniö.

Täsmätyöllistämisellä apua rekrytointiin

Heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön täsmätyöllistäminen julkisen hankinnan kautta on yksi vaihtoehto rekrytointiin.

”Esimerkiksi puiston kunnossapitoa varten työnantaja voi avata räätälöidyn työpaikan. BusinessOulun työllisyyspalveluista omavalmentaja informoi sopivia työnhakijoita ja kehottaa hakemaan työpaikkaa. Toinen keino ratkaista yrityksen osaajatarve on löytää sopiva työntekijä oppisopimuksella ja palkkatuella. Työllistämisehto julkisessa hankinnassa tarjoaa mahdollisuuksia moniin yrityskohtaisiin tilanteisiin, esimerkiksi sijaisuuksiin ja täsmäosaajien tarpeisiin”, Ylisirniö valaisee.

”Nykypäivänä kaikenlaista vastuullisuutta hankinnoissa korostetaan. Työllistäminen julkisessa hankinnassa on osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja tuo tärkeää mainehyötyä.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Heikossa työmarkkina-asemassa olevan täsmätyöllistäminen voi tarkoittaa räätälöityä työpaikkaa esimerkiksi puiston kunnossapitohommissa. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta