Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki hyvittää kotona olevien lasten päivähoitomaksuja

9.4.2020

Oulun kaupunki tulee lapsiperheitä vastaan ja on päättänyt olla perimättä asiakasmaksuja poikkeustilanteen johdosta.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä lainkaan, jos lapsi on yhtäjaksoisesti pois päiväkodista tai esiopetuksesta 13. toukokuuta saakka. Oikeus maksuttomuuteen myös täyttyy, jos lasten hoito on pystytty järjestämään kotona yhtäjaksoisesti 18.3.-13.4. välisenä aikana.

Lisäksi mahdollisuus maksuttomaan jaksoon on, kun lapsen poissaolo perhepäivähoidosta tai päiväkodista on alkanut 1. huhtikuuta tai sen jälkeen, ja jatkuu yhtäjaksoisesti vähintään neljä viikkoa.

Muutoin päiväkodit ja perhepäivähoito toimivat normaalisti. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevia lapsia suositellaan kuitenkin pidettävän mahdollisuuksien mukaan kotihoidossa 13. toukokuuta saakka.

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan poissaolosta päiväkotiin tai perhepäivähoitopaikkaan sähköpostitse päiväkodin johtajalle.

Yhteys koteihin lähiviikkoina

Oulun kaupunki pitää poikkeusolojen aikana yhteyttä varhaiskasvatuksen asiakasperheisiin päiväkodin tai perhepäivähoitopaikan kautta. Lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina.

Työntekijä esittäytyy ja kertoo lapsen päiväkodin/perhepäivähoitopaikan. Näin varmistetaan, että hän on oikealla asialla. Näissä keskusteluissa voidaan puhua varhaiskasvatukseen ja muuhunkin elämäntilanteeseen liittyvistä asioista.

Jos perheen tulot ovat pienentyneet vähintää 10 prosenttia normaalista, kannattaa olla yhteydessä varhaiskasvatuksen asiakasmaksuyksikköön asiakasmaksun tarkistamista varten: varhaiskasvatusmaksut@ouka.fi

Mikäli lapsen kokopäivähoidon tarve loppuu vanhemman työttömyyden, lomautuksen, vuorotteluvapaan, äitiys- ja vanhempainrahakauden sekä hoitovapaan vuoksi, on perheen mahdollista luopua kokopäiväisestä hoitopaikasta vähintään kuukauden ajaksi.

Lisätietoja palvelutakuusta: https://www.ouka.fi/oulu/paivahoito-ja-esiopetus/palvelutakuu

Vaikeasta koronatilanteesta johtuen perheen pienimpien suositellaan olevan kotihoidossa ainakin 13. toukokuuta asti.

Lue myös