Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki aloittaa tänä syksynä ikäihmisten perhehoitajavalmennuksen

26.8.2021

Oulun kaupunki aloittaa tänä syksynä ikäihmisten perhehoitajien ennakkovalmennuksen. Se on tarkoitettu kotona asuvien ikäihmisten hoitajille ja niille, jotka ovat valmiita ottamaan kotiinsa ikäihmisiä.

Hyvinvointipalvelut etsivät henkilöitä, jotka ovat valmiita ottamaan kotiinsa ikäihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta selviydy yksin kotona. Haussa on myös henkilöitä, jotka toimivat perhehoitajana ikäihmisen omassa kodissa.

Ennakkovalmennuksen tarkoituksena on antaa tietoa ja mahdollisuus perehtyä ennakolta ikäihmisten perhehoitajan tehtävään. Ennakkovalmennus sisältää ryhmätapaamisia, kotitehtäviä ja kotikäynneillä tehtävää yhteistä valmiuksien arviointia. Syksyllä alkavan ennakkovalmennuksen aikataulu tarkentuu myöhemmin ja siitä ilmoitetaan valmennukseen valituille henkilökohtaisesti.

Perhehoito on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona asumiseensa tai eivät pärjää omassa kodissaan enää kotiin annettavien palvelujenkaan turvin. Perhehoito toteutuu ikäihmisen omassa kodissa tai perhehoitajan kotona.

Perhehoito voi olla joko pitkäaikaista, lyhytaikaista tai osavuorokautista perustuen asiakkaan tarpeisiin palveluohjauksesta tehdyn palvelutarpeen arvion mukaisesti. Perhehoito antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuuden hyvään elämään perheessä ja läheisiin ihmissuhteisiin.

Ennakkovalmennukseen hakeudutaan hakemuksella, joka löytyy Oulun kaupungin nettisivuilta https://www.ouka.fi/oulu/ikaantyminen/perhehoitoa-ikaihmisille.

Oulun kaupungin nettisivuilta löytyy myös lisätietoa perhehoidosta. Paikkoja valmennukseen on rajallinen ja hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hyvinvointipalvelut valmentaa ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita ihmisiä. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta