Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki aloittaa lähihoitajien oppisopimuskoulutuksen yhdessä OSAOn kanssa

18.1.2022

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut aloittaa lähihoitajien oppisopimuskoulutuksen yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä OSAOn kanssa. Haettavana on yhteensä 20 lähihoitajan oppisopimuspaikkaa Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa. Opinnot alkavat keväällä 2022.

Oppisopimuskoulutus vaikuttaa kiinnostavan, sillä jo ensimmäisinä hakupäivinä kyselyjä ja hakemuksia on tullut runsaasti.

Oulun kaupungin oma oppisopimuskoulutus päätetiin aloittaa, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön saatavuus paranisi Oulun seudulla.

”Hoitohenkilöstön saatavuushaaste on muodostunut niin pitkäaikaiseksi ja yhä pahenevaksi, että uudet keinot täytyy ottaa käyttöön”, toteaa Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden henkilöstöpäällikkö Jari Partanen.

”Lisäksi suunnitelmissa on aloittaa myös hoiva-avustajien oppisopimuskoulutus kevään aikana. Harkinnassa on myös kansainvälisen rekrytointi jossain vaiheessa, jos oppisopimuskoulutus ei osoittaudu riittäväksi tavaksi saada lisää henkilöstöä.”

Hakuaika päättyy tammikuun lopussa

Oppisopimusopiskelijan tukena on koko opiskeluajan kokenut ja koulutettu työpaikkaohjaaja, joka ohjaa, tukee ja perehdyttää uutta työntekijää. Opinnot kestävät opiskelijan aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta riippuen noin 1,5–2,5 vuotta. Koulutus sisältää lähiopiskelua keskimäärin 2–4 päivää kuukaudessa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua. Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Oppisopimuksella opiskellessa opiskelija on työsuhteessa työnantajaan, eli Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin. Oppisopimuksella opiskeleva on oikeutettu kunnallisen sote-sopimuksen mukaiseen palkkaan.

Hakuaika päättyy 31. tammikuuta 2022 klo 15.00. Koulutukseen valitaan hakemuksen, valintahaastattelun, mahdollisen kielitaitokokeen ja soveltuvuuskokeen kautta 20 opiskelijaa. Opinnot alkavat keväällä 2022.

Hakuilmoitus löytyy tästä osoitteesta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lähihoitajien oppisopimusopinnot kestävät maksimissaan 2,5 vuotta. Kuva: Sanna Krook/arkisto

Lue myös