Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki aloittaa kolmansien rokotteiden antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille

3.12.2021

Oulun kaupunki aloittaa kolmansien koronarokoteannosten antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun vähintään 5 kuukautta on kulunut toisesta rokotuskerrasta.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa vähintään 5 kuukauden kuluttua toisen annoksen jälkeen myös niille ryhmille, joille on aiemmin suositeltu kolmansia rokoteannoksia 6 kuukauden annosvälillä.

Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Rokotuksia saatavilla useissa paikoissa

Voit hakea rokotuksen ilman ajanvarausta seuraavista paikoista:

  • Limingantullin rokotuspiste, Nuottasaarentie 5: Avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke-to klo 10.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30.
  • Ideapark Oulu, B-sisäänkäynti: Pop-up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14-18.
  • Hyvinvointikeskukset: lauantaina 4.12. klo 9-16 koronarokotteita Haukiputaalla, Kiimingissä, Kaakkurissa, Kontinkankaalla ja Tuirassa ilman ajanvarausta. Haukiputaan suuralueen asukasyhdistys, Jokelantie 1 L 1
  • Voit saada koronarokotteen ilman ajanvarausta 7.-8.12. klo 8.30–15.30.
  • Jos olet voimakkaasti immuunipuutteinen tai kuulut lääketieteelliseen riskiryhmään 1 tai 2, varaa rokotusaika puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rokote on tehokkain keino suojautua vakavaa koronatautia vastaan. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta