Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-menettelyt

17.4.2020

Koronavirustilanne vaikuttaa Oulun kaupungin toimintaan ja talouteen. Tilanteesta johtuvat yhteistoimintaneuvottelut etenevät.

Oulun kaupunki on päättänyt aloittaa koko kaupunkia koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Oulun kaupungin henkilöstötoimikunta kokoontui 17. huhtikuuta käsittelemään koronatilannetta ja mahdollisia henkilöstövaikutuksia kaupungin taloudellisesta ja tuotannollisesta näkökulmasta.

Kaupunginhallitus käsittelee seuraavan kerran koko kaupungin talousnäkymiä ja koronavaikutuksia kokouksessaan 21. huhtikuuta. Kaupungin konsernihallinnossa yhteistoimintaneuvottelut ovat jo alkaneet ja seuraava neuvottelu käydään 20. huhtikuuta.

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden sekä tilapalveluiden yhteistoimintaneuvottelut ovat tässä vaiheessa päättyneet ja työn estymisen piirissä olleiden osalta on tulossa lomautuksia. Työnteon estymiseen liittyvät neuvottelut ovat koskeneet noin 750 henkilöä. Neuvotteluissa on sivuttu myös laajemmin henkilöstöä koskevia koronavirusepidemiasta johtuvia toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronavirus aiheuttaa myös taloudellisia menetyksiä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta