Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen: Muistakaa liikkua

7.4.2020

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 20. huhtikuuta sähköisesti. Kaupungin muissa toimielimissä, kuten kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa, sähköiset kokoukset on otettu käyttöön jo aiemmin.

”Kun ryhmässä on yli 80 ihmistä, asettaa se omat haasteensa sille, että yhteydet toimivat ja kaikki osaavat käyttää laitteita. Kahden viikon päästä on sitten Oulun kaupungin historiassa ensimmäinen kerta, kun valtuusto kokoontuu digitaalisesti”, kertoo Hänninen.

Poikkeusoloissa suuri osa kansalaisia koskevista ohjeista ja määräyksistä tulee suoraan hallitukselta. Puheenjohtaja Hännisen mukaan tämä on hyvä muistaa myös Oulussa.

”Vaikka meillä olisi kova tarve lähteä tekemään asioita, niin poikkeusoloissa käskyt tulevat ylhäältä päin. Me hoidamme sitten sen oman tehtävämme hyvin.”

Yhdessä virusta vastaan

Kaupunginvaltuutetut ovat Juha Hännisen mukaan yhdessä rintamassa koronakriisin edessä. Hänninen lainaa Kyösti Kalliota sadan vuoden takaa ja muistuttaa, että vihollinen on yhteinen.

”Taistelemme nyt yhdessä koronavirusta vastaan ja teemme kaikkemme, että elämä voisi jatkua hyvin taistelun jälkeenkin”, Hänninen korostaa.

Juha Hännisen tiedetään liikkuvan paljon ihmisten parissa ja jututtavan oululaisia. Urheilutaustaiselle miehelle erityisesti urheilutapahtumat ovat olleet tärkeitä. Koronaepidemian vuoksi tapahtumat ovat tauolla, mutta Hänninen kohtaa ihmisiä edelleen lenkkipoluilla. Hänninen muistuttaakin, että myös liikkumattomuus on vaarallista.

”Kehotan kaikkia liikkumaan ulkona, mutta pidetään kunnon etäisyydet toisiimme. Meillä armeijassa se oli viisi metriä, koronaepidemiassa kaksi metriä. Pitää myös muistaa punnerrella ja kyykkäillä kotona, vaikka ollaankin poikkeusoloissa”, muistuttaa Hänninen.

”Oululaiset, ette ole yksin”

Kaupunkilaiset ovat valtuuston puheenjohtajaan myös aktiivisesti yhteydessä sähköisillä välineillä.

”Yhteydenottoja tulee enemmän kuin tavallisesti. Kuntalaiset kyllä tietävät, että minulle saa soittaa. Ihmiset ovat huolestuneita ja keskusteluja käydään paljon.”

Hänninen toivoo, että vaikeasta tilanteesta huolimatta työpaikkoja säilyy mahdollisimman paljon ja yrityksiä menisi konkurssiin mahdollisimman vähän. ”Meidän tulee myös huolehtia nyt erityisesti vanhuksista, vammaisista ja sairasta sekä lapsista ja nuorista.”

Katse on kaupunginvaltuuston puheenjohtajallakin jo tulevassa. ”Talouden tasapainottaminen on meillä prosessissa ja budjettia tehdään. Toki koronatilanne vaikuttaa siihen paljon ja lukemat muuttuvat koko ajan. Toivottavasti hallitus tukee meitä vahvasti, Hänninen sanoo.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisen kehottaa kaupunkilaisia liikkumaan ja olemaan yhteydessä toisiinsa.

”Toivotan kaikille terveyttä ja lähimmäisen rakkauden kokemuksia. Käykää myös ulkona ja jumpatkaa kotona. Kaupungin ja seurakunnan työntekijät soittelevat oululaisille vanhuksille. Päätetään me, että soitetaan joka päivä jollekin, jolle ei olla vähään aikaan soitettu”, Hänninen kehottaa. ”Muistakaa, että te ette ole yksin.

Lue myös

Lue lisää aiheesta