Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunginkirjaston retkikunta lähtee valloittamaan digivuorta

30.3.2022

Tuntuvatko digiasiat ylitsepääsemättömältä vuorelta? Oulun kaupunginkirjaston Digivuoren valloittajat opastaa verkonkäytön perusasioita etappi kerrallaan.

Digivuoren valloittajien retkikunnan matkassa opitaan käyttämään sähköpostia, tunnistetaan nettihuijauksia, tutustutaan sosiaaliseen mediaan ja opitaan vahvan tunnistautumisen perusteet. Lisäksi harjaannutaan löytämään luotettavaa terveystietoa ja tutustutaan erilaisiin viihdyttäviin ajanviettopalveluihin.

Digivuoren valloittajat on internetissä oleva itseopiskelumateriaali, jonka kautta pääsee käsiksi verkossa toimimisen taitoihin. Kokonaisuus koostuu kuudesta etapista, joissa käydään läpi verkon käytön perusasioita.

Vuorella on myös vuohiopas, joka kertoo kuhunkin etappiin liittyvistä vaaratekijöistä. Digivuoren valloittajat on käytettävissä missä ja milloin vain, jos retkikuntalaisella on internetyhteys ja tietokone tai älylaite.

Digivuoren valloittajista on saatavilla myös saavutettava versio, jos interaktiivisessa kuvassa eteneminen on hankalaa tai käytössä on esimerkiksi ruudunlukuohjelma.

Retkikuntaan pääsee mukaan osoitteessa kirjastossatavataan.fi/digivuorenvalloittajat/

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Digivuoren vaaroista on varoittamassa Vuohiopas. Retkikuntaan pääsee mukaan missä ja milloin vain. Kuva: Kirjasto

Lue myös

Lue lisää aiheesta