Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunginjohtaja Laajala: Tulemme tästä selviämään

25.3.2020

Päivi Laajala kertoo videolla koronatilanteesta Oulussa, sen vaikutuksista kuntatalouteen ja ajankohtaisimmista asioista eri toimialoilla.

Tilanne Oulussa on rauhallinen. Etäpalveluissa, chatissa ja puhelinpalveluissa on ruuhkaa, mutta muuten vastaanotoilla ja sairaaloissa on rauhallista. Ihmiset ovat noudattaneet ohjeita ja pyrkineet olemaan kotona.

Koronavastaanotolle vain kun ei enää pärjää kotona

Tiistaina avatuissa koronavastaanotoilla Kontinkankaalla ja Haukiputaalla on myös rauhallista. Ihmisiä on ohjeistettu, että kotona pitäisi pysyä, vaikka oireet viittaisivat jopa koronaan. 

"Vain siinä tapauksessa, jossa kokee, että ei pärjää kotona ja on saatava apua, käännytään koronavastaanottojen puoleen. Nyt tilanne on rauhallinen, ohjeita on noudatettu ja vain silloin kun on todellinen tarve, on menty vastaanotolle", Laajala painottaa. 

Sivistys- ja kulttuuripuolella ovat puhuttaneet päivähoidon ohjeet, jotka ovat vaihdelleet sen osalta, että saako hoitoon viedä lapsen pienessä nuhassa. 

"Lähtökohta on nyt se, että pienessä nuhassakaan ei saa tulla päivähoitoon. Vanhempien kannattaa seurata viimeisimpiä suosituksia. On tietysti valitettavaa, että tilanne elää niin, että ohjeet ovat erilaisia eri tilanteissa."

Chat- ja puhelinpalvelut ovat nyt kovassa käytössä

Ikäihmisten ja muidenkin apua tarvitsevien on hyvä kartoittaa eri tahoja, jotka apua tarjaovat. Mun Oulu on koonnut listan palveluntarjoajista

"Sosiaali- ja terveyspalveluihin on lisätty resursseja vanhusten ja varttuneemman väen lisääntyneen palvelutarpeen järjestämiseen kodeissa. Kannattaa tutustua apua tarjoaviin tahoihin, joista voi saada apua kaupungin järjestämän palvelun lisäksi."

Chat- ja puhelinpalveluiden tarve lisääntyy monella eri taholla. Kaupungin etäpalveluilla on paljon käyttäjiä ja puhelinpalveluiden resursseja lisätään.

"Tarve saada tietoa on kasvanut ja se näkyy meidän sähköisten palveluiden käyttäjämäärissä. On tärkeää, että pystymme tätä palvelua lisäämään tarpeen kasvaessa."

Päivi Laajalan terveiset oululaisille

"Haluan kaikille sanoa, että noudattakaa virallisia ohjeita: Pysykää kotona, se on tällä hetkellä paras mahdollinen ohje. Sen lisäksi on hyvä pitää huolta itsestään ja henkisestä vireydestään. Kyllä me tästä vielä selviämme. Tämä vie aikaa, mutta tulemme tästä selviämään."

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös