Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunginhallitus jalkautui Jääliin – yhdistysaktiivit toivoivat yhteistyön tiivistämistä kaupungin kanssa

24.9.2020

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperän johdolla, neljä kaupunginhallituksen jäsentä tutustui Jäälin vesienhoitoon ja Kalamäen luontoalueeseen viime maanantaina. Tarkoitus oli herättää ajatuksia yhteistyön tiivistämisestä ja sen tuomista kustannushyödyistä.

Isännät eli Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys, Jäälin Asukasyhdistys ja Jäälin Leijonat, halusivat kutsua kaupunginhallituksen paikalle, jotta päättäjät näkisivät käytännössä, miten asuinympäristöjä voidaan kunnostaa myös omatoimisesti ilman kaupungin kustannuksia. Vierailulla painotettiin, että myös kaupunkiorganisaation tulisi suuntautua nykyistä enemmän yhteistyöhön asukkaiden kanssa eli yhdessä tekemiseen.

”Siinä on kaksi erityistä näkökulmaa: kustannustehokkuus ja yhteisymmärrys. Kun yhdessä tekemisen myötä tavoitteet muuttuvat samansuuntaisiksi, vastakkainasettelu kuntalaiset versus viranomaiset vähenee. Tämä tavoite on kirjattu selkeästi myös uudehkoon vuorovaikutussuunnitelmaan”, sanoo vesienhoitoyhdistyksen aktiivi Birger Ylisaukko-oja.

Omatoimihankkeet tuovat säästöjä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä oli selkeästi yllättynyt positiivisesti näkemästään.

”Kansalaisaktiivisuutta on monenlaista. Kiimingin-Jäälin vesienhoitoyhdistys, yhdessä alueen muiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa, tekee esimerkillistä työtä oman asuinalueen hyvinvoinnille. Oli hienoa päästä se näkemään ja kokemaan paikan päälle”, toteaa Vehkaperä.

Vierailun aikana käytiin paljon keskustelua muun muassa rautailmiöstä, joka koskettaa myös Oulun kaupungin kunnostushankkeita. Hallituksen jäsenille painotettiin erityisesti omatoimihankkeiden kustannustehokkuutta. Lisäksi pidettiin tärkeänä, että asioita opittaisiin tekemään yhdessä kaupunkiorganisaation kanssa.

”Se täytyy todeta, että vesistöjen puhdistuksen lisäksi alueella on loistavat olosuhteet retkeilyyn ja urheiluun. Aktiivit ovat tehneet hyvät opasteet luontopoluille, hiihtoreiteille, laavuille ja lintutorniin. Lisäksi reitin avautuminen Koiteliin saakka tuo varmasti lisää viihtyvyyttä asukkaille. Aion kyllä käydä paikan päällä lasten kanssa uudelleen”, Vehkaperä lisää.

”Vierailun myötä on helppo innostua, meistä jokainen, osallistumaan ja rakentamaan vastaavia virkistysmahdollisuuksia yhdessä.”

”Ja kiitos vielä isännille, kaikkien vierailleiden kaupunginhallituksen jäsenten puolesta. Meille oli järjestetty laavulle kahvitarjoilu, joka todella maistui raikkaan happihypyn ja luonnon keskellä.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Birger Ylisaukko-oja (vas.) kertoi Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille jääliläisten toimista Kalamäen alueella. Kuva: KuvaKaro

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta