Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin työterveyspalvelujen tuottaja vaihtuu - Työterveys Virran osakekanta myytiin Pihlajalinnalle

11.1.2021

Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11. tammikuuta myydä kaupungin omistamat Työterveys Virta Oy:n osakkeet Pihlajalinna Terveys Oy:lle. Kaupan kokonaishinta on 17,64 miljoonaa euroa, josta Oulun osuus on 12,25 miljoonaa euroa.

Oulun kaupungin työterveyskumppaniksi kaupan myötä valikoitui Pihlajalinna Terveys Oy. Kaupungin osuus työterveyspalvelujen hankinnasta on 26,6 miljoonaa euroa neljälle vuodelle jaettuna. Laskennallisesti kaupunki käyttää 600 euroa työterveyspalveluihin vuodessa työntekijää kohden.

Valinta kilpailutuksen jälkeen

Kaupunginvaltuusto päätti lokakuussa vuonna 2019, että Oulun kaupunki on valmis luopumaan Työterveys Virta Oy:n omistuksesta ja valtuutti kaupunginhallituksen valmistelemaan kaupungin omistaman osakekannan myynnin ja työterveyspalvelujen kilpailutuksen periaatteet ja päättämään osakekannan myymisestä kilpailutuksen jälkeen.

Hankinnan toteutustavaksi valittiin julkinen tarjouskilpailu, jossa kilpailun voittaja ostaa koko yhtiön ulkona olevan osakekannan ja tuottaa työterveyspalvelut Työterveys Virta Oy:n nykyisille omistajille sopimusperusteisesti. Tarjouskilpailussa oli mukana 31 julkista hankintayksikköä. Yhteishankinnan toteuttajana on ollut Monetra Oulu Oy.

Hankinnan valmistelua on ohjannut Virran omistajista koostuva ohjausryhmä. Hankintamenettelyn perusteella tarjouskilpailun voittajaksi valittiin Pihlajalinna Terveys Oy.

Työterveys Virta myydään kaikkine velvoitteineen, joten esimerkiksi henkilöstön työsopimukset ja tilojen vuokrasopimukset sekä alihankintasopimukset siirtyvät osakekaupan mukana.

Työterveyspalvelujen hankinnassa on kysymys lain edellyttämien työterveyspalvelujen hankkimisesta työntekijöille. Helmikuussa 2021 on tarkoitus järjestää allekirjoitustilaisuus, jossa allekirjoitetaan kauppakirjan lisäksi palvelusopimukset.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupungin työterveyspalveluista huolehtii jatkossa Pihlajalinna Terveys Oy. Kuva: Pihlajalinna

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta