Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin sivuilla vastauksia oululaisille Ukrainan tilanteeseen askarruttaviin kysymyksiin

15.3.2022

Ukrainan sota ja siihen liittyvät kysymykset askarruttavat myös monen oululaisen mieltä. Kaupunki keräsi yhteen yleisimmät kysymykset ja keräsi niihin vastaukset asiantuntijoilta. Sivu löytyy osoitteesta ouka.fi.

Sivulle on kerätty toistakymmentä kysymystä. Erimerkiksi millaisia sosiaali- ja terveyspalveluita ukrainalaisten on mahdollista saada Oulussa tai jos vapaaehtoinen järjestää kuljetuksia ja tuo ukrainalaisia Suomeen, mitä silloin pitää tehdä.

Sivulta saa myös vastauksia mielenterveyskysymyksiin, sosiaaliturvaan, pakolaisstatukseen tai majoitustiloihin liittyviin kysymyksiin.

Sivu on luettavissa myös englannin kielellä.

”Aivan varmasti sivu on saatavilla piakkoin myös ukrainan kielellä”, lupaa Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Sivustoon pääset tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ukrainan sota on aiheuttanut paljon kysymyksiä myös oululaisten mielissä. Kuva: Erika Benke

Lue myös

Lue lisää aiheesta