Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin Peliliike antaa digi-polkuja nuorille ulos eristäytyneisyyden umpikujasta

10.2.2021

Etäopiskelu on aiheuttanut nuorissa uupumusta ja eristäytyneisyyttä. Oulun kaupunginhallitus päätti aloittaa kolmivuotisen Peliliike-hankkeen tätä ongelmaa korjaamaan.

Juuri julkistettu Ylen laaja kysely paljastaa, että kotiin eristetyt opiskelijanuoret ovat uupuneita. Suurin osa vastaajista koki, että etäkoulu on rankkaa ja vaikeuttaa opiskelua. Opiskelijat kokevat, että opetuksen laatu on laskenut, eikä apua ole saatavilla.

Kaupunginhallitus päätti 8. helmikuuta kokouksessaan toteuttaa Peliliike-hankkeen, jonka avulla pyritään tarttumaan korona-ajan tunnistettuihin haasteisiin. Hankkeen tavoitteena on kehittää digitaalisen maailman kautta nuorten omaa aktiivisuutta, tarttumapintoja toisiin ihmisiin sekä mielekästä tekemistä. Nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten ja vertaisten apu luo polkuja ulos poikkeuksellisen tilanteen luomasta umpikujasta.

Hankkeen kohderyhmänä ovat 15-29 -vuotiaat heikommassa työmarkkina-asemassa olevat kuntalaiset sekä nuorten parissa työtä tekevät ammattilaiset. Se toteutetaan yhdessä sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

Hankkeen kokonaiskustannuksen ovat 0,5 miljoona euroa, josta Oulun kaupungin osuus on noin 154 000 euroa jakautuen kolmelle vuodelle. Hanke kuuluu osana Digitaalinen Oulu -hankekokonaisuuteen. Muu hankkeen rahoitus tulee valtiolta ESR-rahoituksen kautta. Hanke kestää 31.8.2023 asti.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronarajoitukset ovat saaneet hallaa aikaiseksi monen nuoren elämässä. Sitä korjaamaan on perustettu Peliliike, jonka tarkoitus saada nuoret pois yksinäisyyden umpikujasta. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta