Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin kestävän kehityksen tunnustuspalkinto ProAgria Oululle

28.1.2021

Vuoden 2020 Kestävän kehityksen -palkinto on päätetty myöntää ProAgria Oululle ja sen yhteydessä toimiville Oulun Maa- ja kotitalousnaisille sekä Oulun Kalatalouskeskukselle. Palkinto myönnetään vesien- ja ympäristönhoidon hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta, tuloksekkaasta ja laaja-alaisesta yhteistyöstä alueen asukkaiden, toimijoiden ja yhteistyöverkostojen kanssa.

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta myöntää joka toinen vuosi kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon.

Palkinnon tarkoituksena on edistää kestävän kehityksen toteutumista niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurillisen kuin taloudellisenkin ulottuvuuden alueilla. Se on tunnustus ansiokkaasta ja esimerkillisestä kestävän kehityksen periaatteet huomioon ottavasta toiminnasta.

Palkinnon tarkoituksena on myös lisätä kuntalaisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa asukkaita toimimaan kestävän kehityksen tarkoitusperien mukaisesti.

Pitkäjänteistä työtä maakunnassa

ProAgria Oulu on jo pitkään tarjonnut asiantuntijapalveluita maatilojen ja maaseutuyritysten kehittämiseen Pohjois-Pohjanmaalla.

ProAgria Oulun yhteydessä toimivat Oulun Maa- ja kotitalousnaiset sekä Oulun Kalatalouskeskus ovat kehittäneet vuosien ajan monipuolisesti sekä maiseman- ja luonnonhoitoa että vesistökunnostuksia.

ProAgria Oulun koko organisaatiossa on noin 80 asiantuntijaa, jotka työskentelevät eri puolilla maakuntaa.

Parhaillaan käynnissä olevissa hankkeissa kehitetään ja edistetään muun muassa vesistökunnostajien verkostoitumista, arvokkaiden maisemakohteiden ja luonnon monimuotoisuuden hoitoa, vieraskasvien torjuntaa sekä ympäristöviisasta viljelyä. Tarjolla on myös neuvontaa ja ohjausta sekä suunnitteluapua.

Kestävän kehityksen tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1999 alkaen ja sen ovat saaneet Timosenkosken luontokoulu (1999), Tervatulli Oy (2001), Yritetään yhdessä ry (2003), Alakööki (2005), Oulun palvelualan opisto (2007), Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen Retkikerho (2010), Liminganlahden luontokeskus (2012), ”Metsän oppimispolku” -tapahtuma (2014), Kiimingin-Jäälin vesienhoitoyhdistys ry (2016) ja Pohjois-Pohjanmaan Martat (2018).

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
ProAgria Oulu on tehnyt pitkään työtä alueen maatilojen ja maaseutuyrittäjien eteen. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös

Lue lisää aiheesta