Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupungin johtoryhmä: Lukiot palaavat lähiopetukseen ensi viikolla

3.2.2021

Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi tänään, että Oulun kaupungin lukiokoulutus palaa lähiopetukseen uuden jakson alkaessa ensi viikon keskiviikkona eli 10. helmikuuta.

Kaupungin johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 3. helmikuuta linjaamaan koronarajoituksia Oulun kaupungissa.

Oulu on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta ilmaantuvuusluvut laskevat nyt selvästi.  Kaupungissa tällä viikolla tiistaihin iltapäivään mennessä todettu 11 uutta tartuntaa, mikä on yli puolet vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Varsinaisen päätöksen tekee sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä. Edellytyksenä lähiopetukseen palaamiselle on, ettei epidemiatilanne huonone.

Johtoryhmä myös linjasi, että muut suositukset ja rajoitukset ovat voimassa Oulun kaupungissa 23. helmikuuta saakka. Hyvinvointilautakunta kokoontuu huomenna torstaina 4. helmikuuta päättämään kaupungin tilojen sulun jatkamisesta 23. helmikuuta saakka.

Rajoituksia on yhä noudatettava

Viime viikon tartuntalähteiden analyysi paljastaa tartuntojen esiintyvän erityisesti 20 – 40 -vuotiaiden aikuisten ikäryhmässä. Erityisen riskialttiita tilanteita ovat tiivis kanssakäyminen anniskeluravintoloissa ja rakennustyömaiden tai vastaavien ahtaissa taukotiloissa, joista tartunnat leviävät perheisiin, ja muiden perheenjäsenten kautta heidän työpaikoilleen.

Johtoryhmä vetoaakin kuntalaisiin, että ahkera maskien käyttö, hyvä käsihygienia ja riittävä etäisyys toisiin ihmisiin takaavat sen, että rajoitustoimia päästään purkamaan hallitusti. Korona-aika vaatii nyt erityisesti henkistä kestävyyttä, jossa toisia kannustavat ja tukevat viestit ovat avainasemassa.

Tällä hetkellä Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lukioluokat täyttyvät jälleen ensi viikolla opiskelijoista, mikäli koronatilanne ei pahene. Lähiopetukseen siirrytään 10. helmikuuta alkaen. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta