Siirry suoraan sisältöön

Oulun kauppahalli mukana kansainvälisen arkkitehtikisan loppusuoralla

13.4.2022

Oululainen arkkitehti Weikko Kotila ja Oulun Kauppahalli on valittu 2019-2021 kansainvälisen Casalgrande Padana Grand Prix -kilpailun loppusuoralle. Kaikkiaan finaaliin valittiin eri kategorioissa 24 rakennusta, jotka ovat arkkitehtuurisesti ja sisustustoteutukseltaan merkityksellisiä. Voittajat selviävät toukokuun lopussa.

Oulun kauppahalli ja Weikko Kotila on kisaavat mielenkiintoisessa joukossa, jossa kanssakilpailijoina ovat muun muassa Associated Pressin pääkonttori New Yorkissa, Angelinin päämaja Roomassa, Tel Avivin Buza-jäätelogalleria Israelissa, prinsessa Zahran paviljonki Pakistanissa tai Spitfire taidegalleria ja keramiikkamuseo Stoke on Trentissä, Iso-Britanniassa. Kaikkiaan kisaan osallistui 140 rakennusta ympäri maailmaa.

Arvostelun keskiössä on kokonaisuus, mutta erityisesti rakenteiden suunnittelu ja pinnat, kuten keramiikan käyttö. Tuomaristo koostuu pääosin italialaisista, saksalaisista ja ranskalaisista asiantuntijoista. Finaalityöt on jaettu neljään eri kategoriaan kauppa- ja toimistokeskuksiin, julkisiin ja palvelurakennuksiin, teollisuusrakentamiseen ja asuinrakentamiseen. Palkinnot jaetaan 27. toukokuuta Milanon Mudec-museon auditoriossa Italiassa.

Arkkitehti, toimitusjohtaja Weikko Kotila on tehnyt mittavan uran oululaisessa Laatio Oy:ssä. Hänen erityisosaamistaan ovat nimenomaan restaurointi- ja peruskorjaus sekä mittavien hankkeiden kehittäminen ja organisointi.

Lisätietoja tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kauppahallin mittava remontti valmistui vuonna 2020. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta