Siirry suoraan sisältöön

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali viettää 40-vuotisjuhlavuottaan

14.10.2021

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Marraskuun alkupuolella järjestettävän festivaalin ohjelma on tuttuun tapaan monipuolinen ja elävä. Nähtävillä on lähes sata elokuvaa.

Tulevan festivaalin ohjelmistossa on juhlavuoden kunniaksi sekä tämän vuoden uutuuselokuvia että rakastettuja klassikoita. Uutuuselokuvissa nähdään seikkailun iloa ja vauhdikkuutta, luontoteemaa sekä nostetaan esille ajankohtaisia asioita eikä kaihdeta vaikeitakaan aiheita. Maailmaa pyritään kuitenkin katsomaan valoisasti toivon kautta.

Järjestäjät halusivat tuoda ohjelmistoon erityisesti positiivisuutta harmauden keskelle.

”Ihmisten ja luonnon monimuotoisuus on rikkaus, joka tuodaan monin tavoin ilmi tämän vuoden festivaalikattauksessa. Emme ole maailmassamme yksin, vaan yhdessä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, koska olemme osa globaalia maailmaa. On ilo kasvaa yhä suuremmaksi, yhä iloisemmaksi, yhä rakastavammaksi ihmiseksi, joka arvostaa ympäristöään, itseään ja muita”, festivaalin taiteellinen johtaja Anna Asplund toteaa.

Kattava joukko elokuvia

Lastenelokuvien kilpailussa on mukana yksitoista elokuvaa, Nuortenelokuvien kilpailussa seitsemän elokuvaa, Kotimaisessa kilpailussa kymmenen elokuvaa ja Parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan ECFA -kilpailussa yksitoista elokuvaa. Festivaalilla on myös uusi kilpasarja: Parhaan eurooppalaisen lyhytelokuvan ECFA -kilpailu, jossa on seitsemän elokuvaa.

Kilpasarjojen lisäksi valkokankaalla nähdään Pohjoismaisia lastenelokuvaklassikoita, Maailmanpyörä, pohjoismaisten lastenelokuvafestivaalien Nordic Junior Sessions -projektissa koottu Pohjolasta on moneksi -lyhytelokuvapaketti sekä kattava joukko muita lyhytelokuvia. Oskari-kilpailuun osallistuvat lasten ja nuorten tekemät elokuvat. Vuosittain noin 30 000 kävijää keräävän festivaalin ohjelmistossa on yhteensä lähes sata elokuvaa.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 13.–21.11.2021. Lisätietoja osoitteesta www.oulufilmfestival.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kotimaisessa elokuvakilpasarjassa nähdään muun muassa Pertsa ja Kilu, Suomi 2020, ohjaus Taavi Vartia.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta