Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikot perustaa kulttuurikanavan

15.6.2020

Oulun juhlaviikot täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Oulun juhlaviikkoihin verkostoon kuuluu seitsemän festivaalia ja normaalitilanteessa satoja tapahtumia lähes joka elokuun päivälle. Koronaviruksen takia kuitenkin iso osa tapahtumista on joko peruttu, siirretty tai muutettu sähköisiksi etätapahtumiksi.

Oulun juhlaviikkot eivät jää hiljaisuuteen vaan pystyttävät juhlavuoden kunniaksi oman kulttuurikanavan. Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla nähdään festavaalien ohjelmiston lisäksi mm. taiteilijahaastatteluja, kulttuurikeskustelua ja kurkistuksia Oulun juhlaviikkojen 10-vuotiseen historiaan.

”Suomalainen kulttuurikeskustelu keskittyy mediassa pääkaupunkiseudulle. Pohjoinen ja muut reuna-alueet jäävät paitsioon näissä keskusteluissa. Koska näkyminen on olemassaolon ehto, asialle pitää tehdä jotain. Perustamme sähköisen kulttuurikanavan, joka katsoo maailmaa ja sen kulttuuria pohjoisesta näkökulmasta”, kanavaa ideoinut Oulun juhlaviikkojen hallituksen jäsen, taiteilija Jukka Takalo toteaa.

Kulttuurikanavan lähetyksiin on mahdollista päästä myös paikalle yleisöksi. Yleisöpaikkoja tulee tarjolle rajoitettu määrä.

Oulun juhlaviikkojen kulttuurikanavan ensimmäinen lähetys on perjantaina 7.8. Netissä lähetettävä ohjelmisto on maksutonta.

Kanavan lähetyksiä voi seurata somekanavien kautta. Ohjelmisto ja aiheiden taustoitukset kootaan myös osoitteeseen www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow Productions sekä muuta Ekstra-ohjelmistoa. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilmakitaristi lavalla
Korona on vaikuttanut Oulun juhlaviikkojen ohjelmaan. Ilmakitaransoiton MM-kisojen 25-vuotisjuhlat pidetään loppuvuodesta ja seuraava maailmanmestari kruunataan Oulussa elokuussa 2021. Kuva vuodelta 2019, kuvaaja Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta