Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikot keräsi poikkeusaikanakin 24 000 kävijää

9.9.2021

Elokuussa vietetyt Oulun juhlaviikot vetivät poikkeuksellisena vuonna noin 24 000 kävijää. Oulun juhlaviikoilla järjestettiin tänä vuonna viisi festivaalia ja oheisohjelmistoa.

Koronarajoitusten takia kävijämäärä oli noin puolet tavanomaisesta. Vuonna 2021 Oulun juhlaviikkoihin kuuluvista tapahtumista päästiin järjestämään Elojazz, Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali, poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Flow Productionsin tapahtumat. Festivaalit piti koronarajoitusten takia järjestää merkittävästi tavallista pienemmillä yleisökapasiteeteilla.

Ilmakitaransoiton MM-kisat vietettiin tänä vuonna kokonaan virtuaalisena Champion of Champions -kisana.

Lippuja tapahtumiin myytiin yhteensä noin 1700. Suurin osa Oulun juhlaviikkojen tapahtumista olikin jälleen pääsymaksuttomia.

Matala kynnys osallistumaan

Monitaidefestivaalin kävijäjoukko sai nauttia myös kansainvälisestä tarjonnasta, vaikka pääosin esiintyjät tulivat kotimaasta.

Oulun juhlaviikkojen tavoitteena on tuoda Ouluun ja Oulun seudulle korkeatasoista kulttuuria ja taidetta, viihdettä unohtamatta sekä madaltaa kynnystä osallistua erilaisiin elämyksiin.

 ”Kokonaisuutena Oulun juhlaviikkojen tapahtumat onnistuttiin järjestämään niin, että sekä yleisö että esiintyjät pääsivät viimein nauttimaan eri taiteenlajeista. Hatunnosto koko verkostomme toimijoille, yhdistyksille, tuottajille ja talkoolaisille ja kiitos yleisölle”, toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen kiittelee.

Oulun juhlaviikkoja vietetään ensi vuonna 4.–28.8.2022. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, sanataidefestivaali Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Musiikkivideofestivaalit.

Lisäksi ohjelmistoon kuuluu Flow-sirkusta, Ekstroja ja vuosittain vuorottelevat makrokonsertit ja Oulun juhlaviikot -esittää sarja. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Flow-sirkus esittää: Follow Me by Be Flat – parkourhenkinen teos kaupunkitilassa esitettiin osana Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoa. Kuva: Jaani Föhr

Lue myös

Lue lisää aiheesta