Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuuksi 2022

5.2.2021

Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa nähdään joka toinen vuosi oma tapahtumasarja. Sen on tarkoitus nostaa esille festivaalitarjonnan rinnalle Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Hakuaika on meneillään nyt.

Tapahtumasarjassa on ollut mukana muun muassa nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–3 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä tai työryhmällä.

Rahaa ja markkinointitukea

Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa ostopalveluna taloudellisesti 2000–5000 eurolla. Jos esitykseen on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat lipunmyyntikustannusten jälkeen kokonaisuudessaan työryhmälle.

Teos pääsee myös osaksi Oulun juhlaviikkojen yhteismarkkinointia, johon kuuluu monipuolista kampanjointia eri välineissä. Lisäksi teoksen luonteesta riippuen on mahdollista esittää teos myös Pohjoisella kulttuurivirta -kanavalla tai tehdä esityksestä tai teoksesta tallenne. Pohjoisen kulttuurivirran näkyvyydestä sovitaan valittujen kanssa erikseen.

Haku vuoden 2022 sarjaan on auki 2.5.2021. asti. Valinnat tehdään viikolla 19. Valintaa on aikaistettu entisestä, jotta tekijät voivat hakea päärahoitusta projekteilleen myös muista lähteistä.

Teosten valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerit 2022:

1. Hakija on Oulun, pohjoisen alueen tai pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä.

2. Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla elokuussa 2022 Oulussa tai lähialueella.

3. Hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat.

4. Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta.

5. Sarjaan valitaan toisiaan täydentävä kokonaisuus.

6. Ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen näyttely.

7. Uusi teos: Teos esitetään ensi kertaa Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.

8. Teoksella on suunnitelma kokonaisrahoituksesta ja se on toteuttamiskelpoinen.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuva vuoden 2016 Oulun juhlaviikot esittää -sarjasta. Ruotsalainen notkeusakrobaatti Manda Rydman tanssi sulavasti vuoden 1974 kuplavolkkarin kanssa. Kuva: Inkeri Jäntti

Lue myös

Lue lisää aiheesta