Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikot esittää 2022 -sarjan haku on auki vielä tämän viikon

28.4.2021

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalle esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Haku vuoden 2022 sarjaan on auki 2. toukokuuta asti.

Valinnat tehdään viikolla 19. Valintaa on aikaistettu entisestä, jotta tekijät voivat hakea päärahoitusta projekteilleen myös muista lähteistä.

Tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Sarjassa on ollut mukana muun muassa nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–3 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä tai työryhmällä. Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa ostopalveluna taloudellisesti 2000–5000 eurolla. Jos esitykseen ja esityksiin on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat lipunmyyntikustannusten jälkeen kokonaisuudessaan tekijöille.

Teos pääsee osaksi Oulun juhlaviikkojen yhteismarkkinointia, jota tekee ammattilaisten tiimi ja johon kuuluu monipuolista kampanjointia eri välineissä. Lisäksi teoksen luonteesta riippuen on mahdollista esittää teos myös Pohjoisella kulttuurivirta -kanavalla (www.pohjoinenkulttuurivirta.fi) tai tehdä esityksestä/teoksesta tallenne.  Pohjoisen kulttuurivirran näkyvyydestä sovitaan valittujen kanssa erikseen.

 

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerit 2022:

- hakija on Oulun, pohjoisen alueen tai pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä

- tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla elokuussa 2022 Oulussa tai lähialueella.

- hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat

- hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta

- sarjaan valitaan toisiaan täydentävä kokonaisuus

- ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen (esim. näyttely)

- uusi teos: Teos esitetään ensi kertaa Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.

- teoksella on suunnitelma kokonaisrahoituksesta ja se on toteuttamiskelpoinen. Tuotannosta voidaan tehdä aiesopimus, jos teoksen valmistuminen on ehdollinen muuhun, myöhemmin varmistuvaan rahoitukseen.

- lisätietoja: toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia@oulunjuhlaviikot.fi

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuva Oulun juhlaviikot esittää -sarjasta vuodelta 2016, jolloin Ilma-akrobaatti Ilona Jäntti liiteli yöilmassa jätepihan nosturin kourassa. Kuva:Inkeri Jäntti

Lue myös

Lue lisää aiheesta