Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikoilla elokuun lauantait täyttyvät lastentapahtumista

9.8.2023

Oulun juhlaviikkojen uusi lastenohjelmisto, Lasten elämysten elokuu, tarjoaa matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia lapsille ja perheille elokuun loppuun, jokaisena lauantaina.

Monitaiteellinen kokonaisuus tuo mahdollisuuksia kokea erilaisia kulttuurielämyksiä Oulun juhlaviikkojen festivaalien yhteydessä. Luvassa on konsertteja, työpajoja, musiikkivideonäytös ja lasten runoiltapäivä. Tapahtumat järjestetään Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella, ja suurimpaan osaan niistä on vapaa pääsy.

Elokuun alussa alkanut lastenkonserttiteema jatkuu lauantaina 12. elokuuta, kun Duo Gylling vie kuulijat musiikkimatkalle läpi vuosisatojen Kamarimusiikin aikakone -konsertissa. Aikakoneena toimii Pohjoisen oopperakomppanian taiteellinen johtaja ja dramaturgi Jenni Kinnunen.

Ilmakitaraa ja animaatioita

Lauantaina 19. elokuuta lapset pääsevät arvioimaan lavalla lausuttuja lastenrunoja runoraadissa sekä runoilemaan itse non-stop runopajoissa. Samana päivänä järjestetään Lumo Companyn ja Liina Leppänen & Co:n Valoa pimeässä -sirkusseikkailu, jossa kokeillaan vannetanssia led-vanteilla.

Elokuun viimeisenä lauantaina 26. elokuuta nähdään ja tehdään animoituja musiikkivideoita animaationäytöksessä ja työpajassa, sekä tutustutaan ilmakitaransoittoon ilmakitarashow’ssa ja työpajassa. Ilmakitaransoiton saloihin opastavat maailman kaikkien aikojen parhaaksi ilmakitaristiksi valittu Justin ”Nordic Thunder” Howard, sekä Talent Suomi -ohjelmassakin menestynyt Aapo Rautio.

Koko juhlaviikkojen ohjelma on nähtävillä tämän linkin takaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ohjelmistossa on muun muassa Lumo Companyn ja Liina Leppäsen & Co:n Valoa pimeässä -sirkusseikkailu, jossa nähdään tanssia led-vanteiden kanssa. Kuva: Oulun juhlaviikot

Lue myös

Lue lisää aiheesta