Siirry suoraan sisältöön

Oulun juhlaviikkojen kinokonserteissa kotimaisia mykkäelokuvia elävän musiikin säestyksellä

17.8.2022

Oulun juhlaviikkojen tämän vuoden kinokonserteissa nähdään kotimaisia mykkäelokuvia elävän musiikin säestyksellä 19.–20. elokuuta kulttuuritalo Valveen Valvesalissa sekä Sykesalissa Kiimingissä.

Valvesalissa luvassa on kauhuelementtejä sisältävä Teuvo Puron ohjaama mykkädraama Meren kasvojen edessä perjantaina 19. elokuuta kello 19. Aavemaisilla unijaksoilla ja pahaenteisillä tunnelmilla höystetty saaristolaismysteeri oli julkaisuvuonnaan 1926 Suomen katsotuin elokuva.

Elokuvan musiikin sävellyksestä ja säestyksestä vastaa oululainen musiikintekijä ja äänitaiteilija Joona Hiltunen, jonka työskentelyä äänen parissa kuvaavat elektronisuus, utuisuus ja samplemusiikki.

Meren kasvojen edessä -elokuvaan Hiltunen teki musiikin ensimmäistä kertaa IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla Iissä vuonna 2020.

”Elokuvassa minua inspiroivat piinaava tietämättömyys, aggressiivisuus sekä henkilöiden väliset kemiat”, Hiltunen kertoo.

Nummisuutarit Syke-talolla

Lauantaina 20. elokuuta kello 18 Kiimingin Sykesalin valkokankaalla nähdään Aleksis Kiven näytelmään perustuva Erkki Karun ohjaama mykkäkomedia Nummisuutarit vuodelta 1923. Klassikkoelokuvan kansanmusiikkimaailman luo Tallari-duo, jonka muodostavat viulisti Katri Haukilahti ja harmonisti Sampo Korva.

Kaustisella perustetun Tallarin tehtävänä on tuoda suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi, ja entisajan pelimannien tapaan yhtye esiintyykin missä vain musiikille on tarvetta. Nelihenkisen peruskokoonpanonsa lisäksi Tallaria kuulee usein yhteistyöprojekteissa vierailevien muusikoiden kanssa ja myös supistetulla kokoonpanolla.

Lisätietoja: www.oulunjuhlaviikot.fi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kiimingin Sykesalin Kinokonserteissa nähdään muun muassa Erkki Karun ohjaama mykkäkomedia Nummisuutarit vuodelta 1923. Kuva: Elonet

Lue myös

Lue lisää aiheesta