Siirry suoraan sisältöön

Oulun joukkoliikenne siirtyy tunnistepohjaiseen Waltti-järjestelmään

19.4.2021

Oulun joukkoliikenteessä käytössä oleva Waltti-järjestelmä on aloittanut vaiheittaisen siirtymisen tunnistepohjaiseksi. Uudistus ei vaadi asiakkailta erityisiä toimenpiteitä eikä sillä pitäisi olla muutoksen aikana vaikutusta päivittäiseen matkustamiseen.

Waltin nykyisestä, matkakorttikeskeisestä järjestelmästä tulee uudistuessaan tunnistepohjainen, älykäs online-taustajärjestelmä. Tunnisteena toimii alkuvaiheessa asiakkaan entinen Waltti-matkakortti, myöhemmin myös esimerkiksi pankkikortti tai muu asiakkaan mukana kulkeva tunniste. Olemassa olevalla Waltti-matkakortilla voi jatkossakin matkustaa normaalisti ja matkakorttia pystyy lataamaan entiseen tapaan.  

Tunnistepohjaisessa lippujärjestelmässä lipputuotteiden ostamisesta tulee vaivattomampaa, ja esimerkiksi netistä ladatun lipun matkakortille aktivoituminen nopeutuu.

Ensimmäisinä muuttuvat kausiliput

Jatkossa asiakas voi matkustaessaan käyttää joustavasti eri tapoja tunnistautua. Lipputuotteet monipuolistuvat ja niiden ostaminen on vaivattomampaa, lisäksi kadonneen matkakortin jäljellä oleva saldo selviää helposti. 

Lipputuotteista ensimmäisinä tunnistepohjaisuuteen siirtyvät kausiliput.  Myöhemmin tunnistepohjaisuus laajenee myös matkakortille ladattaviin arvolippuihin.  

Muutostilanteessa yksittäiset matkakortin toimintaongelmat voivat olla mahdollisia. Kuljettajat on ohjeistettu näiden tilanteiden varalta, ja asiakkaan matkustaminen tulee mahdollistaa häiriöistä huolimatta.

Mikäli ongelmatilanne matkakortin käytössä jatkuu, on hyvä olla yhteydessä Oulun joukkoliikenteen asiakaspalveluun ongelman raportoimiseksi ja ratkaisemiseksi. 

 

 

Tunnisteena toimii alkuvaiheessa asiakkaan entinen Waltti-matkakortti, myöhemmin myös esimerkiksi pankkikortti tai muu asiakkaan mukana kulkeva tunniste. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta