Siirry suoraan sisältöön

Oulun ja Tampereen rock-klubit festivaaliyhteistyöhön – kulttuuripääkaupunkien hengessä

6.5.2020

Oululainen liveklubi 45 Special ja tamperelainen kulttuurikeskus Tullikamari järjestävät yhteistyössä kaksipäiväisen, kahdesta kaupungista livestreamina lähetettävän festivaalin.

Stayin’ Alive Festival -nimeä kantava tapahtuma järjestetään 12.-13.6.2020. Kumpanakin festivaalipäivänä esiintyy neljä myöhemmin julkaistavaa artistia, puolet Tullikamarilla ja puolet 45 Specialissa. Lähetys loikkii keikkojen välillä sujuvasti kaupungista toiseen: katsoja pääsee tutustumaan molempiin keikkapaikkoihin, myös kulissien taakse.

Ajatus lähti Oulusta

45 Special aloitti maaliskuussa Stayin’ Alive -kampanjan, jonka myötä klubilta on striimattu jo useampi keikka. Livestream-keikkojen sarja oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tähän mennessä lähetyksiä on katsonut jo yli 200 000 ihmistä.

”Me päätimme toteuttaa tämän festivaalin kunnianhimoisesti kahdesta kaupungista yhtäaikaisesti niin käsinkosketeltavasti kuin osaamme. Tuodaan ihminen virtuaalisesti osalliseksi monikameratuotannon ja interaktiivisuuden avulla”, lupaa tapahtuman tekninen tuottaja, Saha Prodin Mikko Pohjola, jolla on 12 vuoden kokemus livestream-tuotantojen suunnittelusta ja ohjaamisesta.

Livestream-keikkoja Nelivitosessa ovat tehneet muun muassa Kaarle Viikate & Jukka Takalo, Kotiteollisuus ja Maustetytöt. Livestream-keikkoja on tehty omaksi ja asiakkaiden iloksi näinä poikkeusaikoina.

”Livestream-keikat on otettu ilolla vastaan. Niillä on selkeästi ollut tärkeä rooli sekä yleisölle että meille tapahtumajärjestäjille arjen ilostuttajina poikkeusolojen vallitessa. Molemmin puolin tulee tunne, että parempi tulevaisuus on vielä odotettavissa”, toteaa 45 Specialin ravintoloitsija ja promoottori Ilpo Sulkala.

Yhteistyössä on voimaa

Tampereen Tullikamarilla järjestetään vuosittain yli 500 tapahtumaa.

Koronapandemian vuoksi yksi Suomen aktiivisimmista konserttipaikoista on suljettu asiakkailta. Palo elävän musiikin tapahtumiin ei kuitenkaan ole sammunut - päinvastoin: ihmiset kaipaavat musiikkia ja sosiaalisuutta entistä enemmän.

Tullikamarilla aloitettiin livestream-tuotannot jo vuonna 2012, mutta tuotantojen kehittäminen jäi tauolle 2015. Uusien digitaalisten palvelujen kehittäminen sai uutta vauhtia, kun yleisötapahtumat kiellettiin.

”45 Specialin Stayin’ Alive -konserttisarja herätti uudelleen pitkään muhineen ajatuksen yhteistyöstä. Yhdistämällä voimamme pystymme tuottamaan ihmisille jotain uutta”, kertoo Tullikamarin promoottori Tero Viikari.

”Sekä Oulu että Tampere hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Haluamme kannustaa kaikkia kulttuurialan toimijoita yhteistyöhön”, järjestäjät sanovat.

Pääsyliput omantunnon mukaan

Stayin’ Alive Festival on seurattavissa ilmaiseksi YouTubessa sekä Nelivitosen ja Tullikamarin Facebook-sivuilla. Linkki livestriimiin luodaan tunti ennen festivaalin alkua ja jaetaan muun muassa Stayin’ Alive Festivalin viralliseen Facebook-tapahtumaan.

Vapaaehtoisilla maksuilla tuetaan molempien keikkapaikkojen livetoiminnan jatkumista, livestreamin toteuttavia yrityksiä sekä esiintyviä artisteja ja heidän työntekijöitään.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun 45 Special järjestää livestriimi-festivaalin yhdessä tamperalaisen Tullikamarin kanssa. Kuva: 45 Special

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta