Siirry suoraan sisältöön

Oulun innovaatioallianssin uusin puitesopimus astui voimaan

1.2.2021

Oulun innovaatioallianssin toimijat allekirjoittivat viime viikolla sopimuksen vuosille 2021–27. Tavoitteena synnyttää uutta liiketoimintaa ja vahvistaa niiden ympärillä olevia yritysekosysteemejä.

Nyt alkavalla kolmannella sopimuskaudella kumppaneita ovat Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Koulutuskuntayhtymä OSAO, VTT, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Luonnonvarakeskus Luke ja Technopolis Oy.

Uuden sopimuskauden myötä Oulun innovaatioallianssi tavoittelee konkreettisia yhteisiä isoja kokonaisuuksia sekä panostaa yritysekosysteemien kokoamiseen, tavoitteena uuden liiketoiminnan syntyminen.

Verkoston yhteistyöllä Oulusta tehdään Euroopan paras digitaalisuudesta globaalia lisäarvoa tuottava ekosysteemi, joka ratkaisee yhdessä maailmanlaajuisia ekologisia, taloudellisia ja sosiaalisia kestävyysongelmia.

Teemoina yrittäjyys, osaaminen ja oppiminen

Tavoitteen saavuttamiseksi osapuolet kohdentavat tulevina vuosina resurssejaan kolmelle strategiselle kohdealalle: Digitalisaatio kaupunkiympäristön muutoksessa, OuluHealth sekä Kestävä kiertotalous ja puhtaat ratkaisut. Yhteinen läpileikkaava teema on Yrittäjyys, osaaminen ja jatkuva oppiminen.

Oulun innovaatioallianssi, Oulu Innovation Alliance, OIA, perustettiin vuonna 2009 tukemaan koulutuksen, tutkimuksen, liike-elämän ja julkisen sektorin yhteistyötä – sitä ainutlaatuista toimintaa, joka on nostanut Oulun kansainväliseen tietoisuuteen keskeisenä innovaatiokeskuksena.

Pitkäjänteisen työn tuloksena Oulun seutu selkeä on Suomen ykkönen T&K menoissa/ asukas ja kokonaispanostukset tutkimus- ja kehitystoimintaan ovat toiseksi suurimmat pääkaupunkiseudun jälkeen. OIA osapuolten vuosille 2021- 27 solmitun strategisen puitesopimuksen tavoitteena on edelleen säilyttää vahva asema osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa ja työpaikkoja luovana seutuna.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun innovaatioallianssi on verkostojen verkosto. Tavoitteena on synnyttää pitkällä tähtäimellä lisää liiketoimintaa Oulun alueelle. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta