Siirry suoraan sisältöön

Oulun entisen oikeus- ja poliisitalon purkutyöt alkavat sisäisillä purkutöillä – työmaan aitaaminen ja ennakoivat työt jo aloitettu

11.5.2023

Senaatti-kiinteistöt purkaa entisen Oulun oikeus- ja poliisitalon osoitteessa Rata-aukio 2. Purkutyöt ovat alkaneet valmistelevilla töillä, kuten työmaan aitaamisella ja työmaajärjestelyillä. Purkutyöt valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä. Kiinteistö on myyty Oulun kaupungille, ja kiinteistökaupan ehtojen mukaisesti Senaatti-kiinteistöt purkaa rakennuksen alueen jatkokehittämisen perustaksi.

Rakennuksen sisäpuoliset purkutyöt alkavat maanantaina 15. toukokuuta. Ulkoiset konepurkutyöt alkavat kesäkuun puolivälissä ja jatkuvat vuoden loppuun asti. Purkutyöt lisäävät raskasta liikennettä Ratakadulla. Rakennuksen purkutyöt tehdään meluavien töiden osalta arkipäivisin kello 7-20 välisenä aikana. Purku-urakan toteuttaa kokonaisurakkana Purkupiha Oy.

”Rakennus sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa vilkkaasti liikennöidyllä alueella ja junaradan välittömässä läheisyydessä, joten purkutöiden suunnitteluun ja toteutukseen kiinnitetään erityistä huomiota”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Arttu Niemikorpi kertoo.

Purkujärjestyksellä pyritään vähentämään melu- ja pölyhaittoja. Pölyntorjunnasta huolehditaan esimerkiksi käyttämällä vesisuihkuja mahdollisuuksien mukaan. Purkujätteet lajitellaan ja viedään pois jatkokäsittelyä varten. Purkutöissä noudatetaan Oulun kaupungin ohjeistusta jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä.

Oikeus- ja poliisitalo on valmistunut vuonna 1988 ja sen kerrosala on noin 19 500 neliötä. Purkutyön jälkeen tontti siirtyy Oulun kaupungin omistukseen.

Uusi talo valmistuu 2024

Oulun poliisilaitoksen henkilöstö on muuttanut pois Rata-aukiolta sisäilmaongelmien vuoksi väliaikaistiloihin vuonna 2017, ja uusi pääpoliisiasema valmistuu Ruskonselkään vuoden 2024 loppuun mennessä. Oikeustalo oli toiminnassa rakennuksen toisessa osassa maaliskuuhun 2023 saakka. Oikeustalon toiminnot ovat siirtyneet maalis-huhtikuun aikana Torikadun uuteen oikeustaloon.

Poliisitalo on ollut Senaatin historian haastavin sisäilmaongelmakohde, joka on ollut laajasti myös julkisuudessa. Senaatissa nostettiin vuonna 2018 sisäilmaongelmien ehkäisy strategian päätavoitteeksi ja käynnistettiin sisäilmaongelmien nollatoleranssiohjelma.

Se on tuottanut hyviä tuloksia ja sen myötä Senaatti on ottanut omaan käyttöön ja tuonut alalle hyödynnettäväksi uusia toimintamalleja, joiden avulla sisäilmaongelmia on pystytty ehkäisemään ja tarvittaessa puuttumaan nopeasti. Esimerkkejä ovat kiinteistöjen säännölliset katsastukset, sisäilmakoirien monipuolinen hyödyntäminen, nopean toiminnan joukkojen perustaminen, siivoojille maksettavat kannustuspalkkiot ennakoivista sisäilmahavainnoista, sisäilma- ja vuorovaikutuskoulutuksen lisääminen sekä vuoropuhelun lisääminen eri sidosryhmien välillä.

Senaatti-kiinteistöt on Suomen valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oikeus- ja poliisitalo on valmistunut vuonna 1988 ja sen kerrosala on noin 19 500 neliötä. Purkutyön jälkeen tontti siirtyy Oulun kaupungin omistukseen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta