Siirry suoraan sisältöön

Oulun Elokuvakeskuksen Ennio Morricone -seminaarissa käsitellään monialaista säveltäjämestaria

21.9.2022

Oulun Elokuvakeskus vaalii elokuvasäveltäjä Ennio Morriconen muistoa ja elämäntyötä, ja järjestää kaksipäiväisen, mestarin nimeä kantavan seminaarin 23.- 24. syyskuuta.

Italialainen säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Ennio Morricone (1928 – 2020) oli aikamme suurimpia elokuvasäveltäjiä lukuisten muiden töidensä ohella. 1960-luvun alussa valkokangasuransa aloittaneen Morriconen lasketaan ehtineen säveltää urallaan musiikkia noin 500 elokuvaan.

Hänet muistetaan muun muassa elokuvista Vain muutaman dollarin tähden (1965), Hyvät, pahat ja rumat (1966), Huuliharppukostaja (1968), Suuri gangsterisota (1984) ja Lahjomattomat (1987).

Klassisen koulutuksen saanut Morricone hallitsi suvereenisti useita eri tyylejä, mikä auttoi häntä luomaan kansainvälistä uraa.

Varsinaisen läpimurtonsa elokuvassa hänen katsotaan tehneen Sergio Leonen ”dollaritrilogian” myötä. Morricone työskenteli myös radiossa, televisiossa ja eri artistien kanssa. Hän oli aktiivinen elämänsä loppuun saakka. 

Oulun Elokuvakeskuksen järjestämä Ennio Morriconen sävelmenyy – spagettia, sillisalaattia ja fiineimpiä viinejä -seminaari tekee kunniaa monialaiselle mestarille. Tapahtuma pidetään elokuvateatteri Studiossa kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7 II krs.  

Seminaari käynnistyy perjantaina 23. syyskuuta Giuseppe Tornatoren dokumentin Ennio esityksellä. Lauantaina 24. syyskuuta kirjailija, toimittaja Asko Alanen luo syventävän katsauksen Morriconen kokonaisuraan. 

Elokuvaesitykseen ja seminaariin on vapaa pääsy.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Elokuvakeskuksen kotisivuilta www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista. 

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Italialainen Ennio Morricone oli aikamme suurimpia elokuvasäveltäjiä. Kuva: Oulun Elokuvakeskus

Lue myös

Lue lisää aiheesta