Siirry suoraan sisältöön

Oulun Asemakeskus sai sinettinsä – seuraavaksi edessä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

21.3.2022

Oulun kaupunki, Senaatin Asema-alueet Oy ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat Oulun Asemakeskusta koskevan yhteistoimintasopimuksen. Lisäksi sinetöitiin viereisen oikeus- ja poliisitalon kiinteistökauppa. Allekirjoitusten myötä hanke etenee seuraavaan vaiheeseen, jossa Senaatin Asema-alueet Oy järjestää yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa avoimen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun.

Oulun Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu käynnistyy 30. maaliskuuta alueen mahdollisille toteuttajille järjestettävässä infotilaisuudessa. Asemakaavan muutosluonnos on kilpailun lähtökohta ja sen avulla etsitään parasta suunnitelmaa alueen toteuttamiseksi. Kilpailualueeseen kuuluu asemapalvelukeskus sekä asuinkorttelit. Kilpailun voittaja valitaan vuodenvaihteessa 2022-2023.

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittaneen toimijan kanssa tehdään alueesta kiinteistökaupan esisopimus. Toimija osallistuu myös kaavaehdotuksen laadintaan Oulun kaupungin ja Senaatin Asema-alueet Oy:n kumppanina. Kytkemällä toimija mukaan kaavoitusprosessiin, saadaan arvokasta osaamista rakentamisvaiheen toteutuksesta ja varmistetaan alueen laadukas toteutuminen.

Monitoimiareenan selvitys keväällä

Senaatti-kiinteistöt myi oikeus- ja poliisitalon kiinteistön Oulun kaupungille osana alueen kokonaisjärjestelyjä ja maanomistuksen selkeyttämistä. Oikeus- ja poliisitalon kehittäminen edellyttää kuitenkin alueen asemakaavan muutosta. Oulun kaupungin selvitys monitoimiareenan vaihtoehtoisista sijaintipaikoista valmistuu kevään aikana.

Selvityksessä mietitään areenan sijoittamista oikeus- ja poliisitalon tontille ja vaihtoehtoisesti Raksilan urheilupuistoon.

Asemakeskukseen myös asuntoja

Oulun Asemakeskus on valmistuessaan kaupunkiarkkitehtonisesti vaikuttava kokonaisuus, jonne toteutuu asuntoja, toimistotilaa sekä asemapalvelukeskus linja-autoasemineen ja matkustajapalveluineen.

Alueen kehittämisen tavoitteena on, että alueelle rakentuvan joukkoliikenneaseman myötä kaupunkilaisten ja matkustajien päivittäinen liikkuminen helpottuu ja matkustusmukavuus kasvaa. Asemakaava mahdollistaa myös liike- ja palvelutilojen sekä hotellin rakentamisen alueelle.

Oulun Asemakeskuksen alueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu alkaa infotilaisuudella 30. maailiskuuta. Asemakeskuksen alueen asemakaavan muutosluonnos on nähtävillä Oulun kaupungin verkkosivuilla 25. maaliskuuta -25. huhtikuuta. Asemakaavan muutosluonnosta koskeva tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään 13. huhtikuuta.

Yhteistoimintasopimus sekä oikeus- ja poliisitalon kiinteistökauppa allekirjoitettiin 21. maaliskuuta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Asemakeskuksesta havitellaan arkkitehtonisesti näyttävää kokonaisuutta, joka pitäisi sisällään myös asuntoja. Kuva: Lahdelma ja Mahlamäki arkkitehdit

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta