Siirry suoraan sisältöön

Oulun Arvoseminaari palkittiin Euroopan parhaana yhteistyöprojektina

30.5.2023

Vuosittain Oulussa järjestettävä Arvoseminaari palkittiin Nuorkauppakamarien Eurooppakokouksessa Romaniassa vuoden parhaana yhteistyöprojektina.

Viimeksi tammikuussa Oulussa järjestetty Arvoseminaari sai lauantaina Romaniassa palkinnon Euroopan vuoden parhaana yhteistyöprojektina Nuorkauppakamarien kokouksessa. Arvoseminaari on Oulun Kauppaklubin ja Oulun Nuorkauppakamerin vuosittainen eri teemoin järjestetämä seminaari. Tapahtuma täyttää ensi vuonna 20 vuotta.

Tammikuun Arvoseminaari pidettiin Oulun teatterin Pikisalissa eduskuntavaalien alla, ja keskustelemassa oli kuusi puoluejohtajaa: Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Harry Harkimo (liik.), Maria Ohisalo (vihr.), Petteri Orpo (kok.) sekä Riikka Purra (ps.).

Teemana tänä vuonna oli Pohjoisen elinkeinoelämän tulevaisuus, jota käsiteltiin tuolloin juuri julkaistun Pohjoisen ohjelman eli Oulun kaupungin ja muiden pohjoisen alueen eri toimijoiden esittämiin hallitusohjelmatavoitteisiin tälle vuodelle.

Arvoseminaarin projektipäällikkö Anna Poroputaan mukaan tapahtuman tavoitteena oli vaikuttaa laajasti yhteiskunnallisiin asioihin. Arvoseminaarissa haluttiin lisätä tunnettavuutta Pohjoisesta ohjelmasta puoluejohtajille ja tietoisuutta, miksi Pohjois-Suomi on tärkeä koko Suomen menestyksen kannalta. Tavoitteena oli myös vahvistaa elinkeinoelämän eettistä näkökulmaa.

Tilaisuudessa julkistettiin myös perinteisen Etiikkapalkinnon voittaja, joka oli tänä vuonna oululainen vastuulliseen muotiin ja designiin keskittyvä vaateliike Kure.

Seuraavaksi Arvoseminaari kilpailee Nuorkauppakamarien Maailman kokouksessa, joka järjestetään marraskuussa Sveitsin Zürichissä.  Vuoden 2024 Nuorkauppakamarien Eurooppakokous järjestetään Oulussa 13.–15. kesäkuuta 2024. Kokouksen teemana on A higher grade of living – hyvinvointi, teknologia, luonto ja kulttuuri.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Taru Mikkonen, Anna Poropudas, Sanna Ruotsalainen ottivat Arvoseminaarin palkinnon vastaan Bukarestissa, Romaniassa. Kuva: Satu Kontio

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta