Siirry suoraan sisältöön

Oulun ammattikorkeakoululle ja Oulun yliopiston työryhmälle 240 000 euroa metallialan tutkimustyöhön

4.1.2021

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahastosta Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmälle sekä Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 240 000 euroa. Raha käytetään konepajayritysten kehitys- ja yhteistyöhön.

Raha on tarkoitettu Pohjois-Suomen metalli- ja konepajayritysten sekä alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteisön verkostoimiseksi entistä tiiviimmin eurooppalaiseen yhteistyöhön.

Tuotanto 27 -hankkeen tavoitteena on kehittää ja laajentaa Pohjois-Suomen valmistavaa teollisuutta sekä sitä tukevien verkostotoimijoiden toimintaa tiivistämällä niiden kumppanuuksia ja yhteyksiä kansallisiin ja etenkin eurooppalaisiin aloitteisiin ja ohjelmiin.

Tarkoitus on edistää tulevan Horisontti Eurooppa 2021-2017 -ohjelman sekä ja muiden kansainvälisten rahoitusinstrumenttien hyödyntämistä.

Teemapäiviä ja webkokouksia

Hankkeessa toimitaan yhdessä Pohjois-Pohjanmaan liiton Kansainvälinen ja verkostoitunut Pohjois-Pohjanmaa -hankkeen kanssa. Sen puitteissa järjestetään maakunnan toimijoille muun muassa yhteisiä teemapäiviä ja webinaareja, joissa tiedotetaan ja järjestetään työpajoja sopivista rahoitushauista.  Maakunnan kansainvälisessä hanketoiminnassa mukana olevista toimijoista kootaan yhteinen säännöllisesti kokoontuva ryhmä.

Hanke toteutetaan vuosina 2021-2022 ja sitä ovat rahoittamassa Pohjois-Pohjanmaan liiton lisäksi Nivalan kaupunki, Nivala Haapajärven seutu Nihak ry sekä Nivalan Teollisuuskylä Oy.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tutkimustyö tehdään kahden vuoden aikana 2021-2022 ja tavoitteena on muun muassa tiivistää yhteyksiä kumppanuuksiin ympäri Eurooppaa. Kuva: Esa Eirola

Lue myös

Lue lisää aiheesta