Siirry suoraan sisältöön

Oulun abiturientit siirtyvät lähiopetukseen huomisesta alkaen – joukkorokotuksia halutaan kiirehtiä

20.1.2021

Oulun kaupungin lukioiden abiturientit siirtyvät lähiopetukseen torstaista 21. tammikuuta lähtien. Muu opetus järjestetään etäopetuksena rajoitusten voimassa ollessa helmikuun alkuun saakka.

Lähiopetuksessa noudatetaan maskisuositusta sekä opiskelijoiden että henkilöstön osalta. Opiskelijoille järjestetään ruokailu heti, kun se on eri lukioyksiköissä mahdollista.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta piti eilen 19. tammikuuta kokouksen, jossa se evästi koronakoordinaatioryhmiä, että ylioppilaskirjoituksiin ja muihin loppututkintoihin valmistava lähiopetus toisella asteella sekä alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta tulisi sallia paikallisilla päätöksillä.

Edelleen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 10 hengen yleisten kokousten ja yleisötapahtumien rajoitus on voimassa Pohjois-Pohjanmaalla 1. helmikuuta saakka. Kainuussa on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus 9. helmikuuta saakka.

Epidemiologinen tilanne on vakautunut loppiaisen jälkeen. Suurimmassa osassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntia tautitapauksia on ilmennyt 0 - 2. Tilanne on pahin Oulun seudulla.

Muuntoviruksen leviämisvaaran vuoksi on valmiustoimikunnan mielestä noudatettava varovaisuusperiaatetta.

Joukkorokotuksia suunnitellaan viikosta 6

Rokotukset ovat ylijohtaja Savolaisen mukaan kilpajuoksua aikaisempaa nopeammin leviävien muuntovirusten kanssa.

 ”Kaikki ponnistelut rokotusten nopeuttamiseksi ovat nyt tarpeen”, korosti toimikunnan vetäjä, ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta.

Suomi rokottanut 1,1 prosenttia väestöstä ja jakelu etenee koko maassa. Hoivakotien henkilökunnan sekä ikääntyvien rokottaminen tapahtuu niin nopealla aikataululla kuin mahdollista. THL on kehottanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia valmistautumaan joukkorokotuksiin viikosta 6 alkaen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Rokotukset jatkuvat pitkälle kevääseen ja kesään.

”Tiedon kulku kunnissa ja alueella on erittäin tärkeää. Eri ryhmien rokotuksissa voidaan edetä joustavasti rinnakkain ja tarvittaessa myös kotikunnasta riippumatta,” kertoi THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio.

Maan hallitus tiedottaa uusista linjauksista koronan torjunnassa ja mahdollisista rajoituksista viimeistään perjantaina.

”Väsymiseen ja herpaantumiseen rajoitusten noudattamisessa nyt ei ole varaa. Hyvä tilanne alueella säilyy vain, kun jokainen noudattaa suosituksia ja ohjeita virusturvallisesta käyttäytymisestä edelleen,” toteaa Savolainen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lukioluokat täyttyvät osin huomisesta alkaen. Abien menestymistä kevään ylioppilaskirjoituksissa halutaan turvata lähiopetuksella, koronarajoituksista huolimatta. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta