Siirry suoraan sisältöön

Oululle lähes miljoona euroa koronavaikutuksiin varhaiskasvatuksessa ja esi- ja perusopetuksessa

10.9.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oululle korona-avustusta noin 960 000 euroa koronaepidemian vaikutusten tasoittamiseen varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa. Kokonaispotti valtiolta oli 40 miljoonaa jaettavaksi valtakunnallisesti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt noin 40 miljoonaa euroa koronaepidemian vaikutusten tasoittamiseen varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa. Avustus on tarkoitettu lasten ja oppilaiden kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Oulun kaupungille avustusta myönnettiin 962 000 euroa. Avustus tulee käyttää loppuvuoden 2021 ja vuoden 2022 aikana. 

Avustuksen erityisenä tavoitteena on varmistaa heikommassa asemassa olevien, erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien, vieraskielisten ja maahanmuuttotaustaisten lasten ja oppilaiden oppimista ja kehitystä.

Lisäksi tuetaan niitä lapsia ja nuoria, joiden syrjäytymisen riskiä koronaepidemian pitkittyminen on lisännyt sekä ehkäistään koulupoissaoloja ja koulupudokkuutta.

Oulussa rahoituksella palkataan varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, sosionomeja ja opettajia sekä perusopetukseen koulunkäynninohjaajia ja samanaikaisopettajia. Rahoituksella lisätään myös muun muassa tukiopetusresurssia peruskouluille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdisti avustusta eniten niihin kuntiin, joiden lapsiin ja oppilaisiin koronaepidemia on pahiten vaikuttanut. Valtionavustusta myönnettiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa rahoituksella palkataan lisää varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, sosionomeja ja opettajia sekä perusopetukseen koulunkäynninohjaajia ja samanaikaisopettajia. Kuva: arkisto/Harri Tarvainen

Lue myös

Lue lisää aiheesta