Siirry suoraan sisältöön

Oululle historiallinen kaksoisvoitto Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestissä

15.2.2022

Oulun molemmat joukkueet onnistuivat pääsemään mitalisijoille Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestissä, joka hiihdettiin Haapavedellä viime lauantaina. Oulun ykkösjoukkue voitti kultamitalin ja kakkosjoukkue voitti hopeamitalin. Oulu saavutti samalla myös ensimmäisen kaksoisvoiton tässä kilpailussa. Maakuntaviestiin osallistui kymmenen joukkuetta.

Oulu saavutti kaksoisvoiton Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestin kilpasarjassa Haapavedellä viime lauantaina. Maakuntaviestin kilpasarjaan osallistuivat kuntajoukkueet, jolloin mukana oli kaksi Oulun joukkuetta. Oulun joukkueet saivat kulta- ja hopeamitalit. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Oulu saavutti kaksoisvoiton tässä kilpailussa. Oulaisten joukkue sai pronssimitalin. Kilpailuun osallistui yhteensä kymmenen joukkuetta.

Oulun ykkösjoukkueessa olivat Santeri Pirneskoski, Matias Latomaa, Emilia Hakasalmi, Maija Oravamäki, Marko Törmänen ja Eero Aittolampi. Oulun kakkosjoukkueessa olivat Antti Henrikson, Eino Ryytty, Inka Ryytty, Seela Peuralahti, Eetu Juola ja Viljami Vuorre.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdettiin Haapavedellä, Aakonvuoren maastoissa 12. helmikuuta 2022 kello 10.30 alkaen, jolloin tapahtuman järjestäjinä toimivat Haapaveden kaupunki ja Haapaveden Urheilijat. Tässä urheilukilpailussa hiihdettiin maakuntaviestin kilpasarja, lasten Minisompa-viesti ja Rito-Ukko-viesti, joka oli tarkoitettu harrastajille ja kuntoilijoille.

Oulun ykkösjoukkue ensimmäiseksi

  1. Oulu 1. Tulos 1: 36: 26. 9
  2. Oulu 2. Tulos 1: 41: 06. 6.
  3. Oulainen. Tulos 1: 41:42. 9
  4. Raahe. Tulos 1: 41: 58. 1
  5. Haapavesi 1. Tulos 1: 42: 29. 5
  6. Ii 1. Tulos 1: 44: 08. 0
  7. Liminka. Tulos 1: 44: 32. 6
  8. Haapavesi 2. Tulos 1: 50: 57. 7
  9. Kuusamo. Tulos 1: 53: 46. 4
  10. Muhos. Tulos 1: 56: 32. 0
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdettiin Haapavedellä viime lauantaina, jolloin Oulu saavutti kaksoisvoiton. Kuva: Kaija Partanen

Lue myös

Lue lisää aiheesta