Siirry suoraan sisältöön

Oululaisten oma ideapankki kasvoi 70 000 euroon – osallistuva budjetointi käynnistyy jälleen

25.1.2022

Oulun osallistuva budjetointikierros alkaa jälleen. Ensi viikon maanantaina 31. tammikuuta käynnistetään ideoiden metsästys. Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset pääsevät ideoimaan ja päättämään, miten 70 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen. Summa on nyt suurempi, sillä viime vuonna ideointiin annettiin 50 000 euroa.

Ideointiaika kestää 13. helmikuuta asti. Tänä aikana kuka tahansa voi ehdottaa Osallistu Oulu -sivustolla ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Ideoinnin jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa. 

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestämällä päättävät, mitkä ehdotukset kaupunki toteuttaa. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin.

Tutustu viime vuoden ideoihin

Oulun vuoden 2021 osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset äänestivät toteutettavaksi kahdeksan erilaista ehdotusta.

Osallistu Oulu -sivustolla voi käydä tutustumassa kaikkiin viime vuonna jätettyihin ideoihin ja kaupungin niihin antamiin vastauksiin.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Osallistu ideointiin tästä linkistä.

Tutustu viime vuoden ideoihin tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hiukkavaaraan saatiin viime vuonna uusi nuotiopaikka. Kuvassa Kestävän kehityksen keskuksen hanketyöntekijä Antti Kostamo, hankepäällikkö Satu Mörsäri ja työntekijä Jenni Moilanen. Kuva: arkisto/Petri Isoniemi

Liittyvät sisällöt

Lue lisää aiheesta