Siirry suoraan sisältöön

Oululaislähtöiset Saara Aalto ja Teemu Roivainen yhteiselle joulukiertueelle

16.12.2021

Maailmalla menestynyt Saara Aalto ja syksyllä uuden sooloalbuminsa julkaissut Teemu Roivainen lähtevät yhteiselle joulukiertueelle marraskuun lopussa. Oulun tuomiokirkkoon kiertue saapuu 20. joulukuuta.

Kaksikon edellisestä joulukiertueesta on jo kuusi vuotta, sillä viime vuodelle suunniteltu kiertue jouduttiin koronarajoitusten takia perumaan jo ensimmäisen konsertin jälkeen.

Nyt alkavalla kiertueella on luvassa sekä perinteisiä joululauluja että jo 2000-luvun alusta yhdessä esiintyneen kaksikon upeita duettobravuureita. Kun nämä kaksi taiteilijaa yhdistävät isot ja tunteikkaat äänensä, on varmaa, että kirkko raikuu ja joulutunnelma on taattu. 

”Viime vuoden joulukiertueen peruuntuminen heti ensimmäisen konsertin jälkeen oli suuri pettymys meille kaikille. Kiertuetta valmistellaan aina pitkään ja hartaasti, ja olimme Teemun kanssa odottaneet yhteiskiertuetta jo useita vuosia”, sanoo Saara Aalto.

”Tänä vuonna pääsemme kuitenkin matkaan ja vieläpä isommin kuin viime vuonna. Konsertteihin on lisäksemme tulossa viiden hengen bändi, upeat valot ja tietenkin mahtavat soolokappaleet ja duetot”, hän lisää.

Myös Teemu Roivainen tunnustautuu jouluihmiseksi.

”Viime joulu ei tuntunut peruutusten takia joululta. Tänä vuonna olen jo kesähelteistä saakka odottanut konserttien tunnelmaa. Joulu on itselleni vuoden tärkein juhla, ja olen äärimmäisen onnellinen, että pääsemme vihdoin Saaran kanssa tunnelmoimaan upeimpia joululauluja hienon bändin kanssa”, Teemu Roivainen hehkuttaa.

Etätöissä Espanjassa

Kulunut vuosi on ollut kummallekin taiteilijalle merkityksellinen. Kansainvälistä pop-uraa tehnyt Saara Aalto hurmasi We Will Rock You -musikaalissa Helsingin Jäähallissa elokuussa. Sen jälkeen seurasi muutto etätöihin Espanjaan yhdessä puoliso Meri Aallon kanssa.

Uudessa etelän kodissaan kaksikko on kehittänyt yhteistä No Fear -brändiään, joka tarjoaa mielen hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä palveluita ja valmennuksia sekä Saara Aallon suosituksi noussut Saara Aalto Singing Masterclass -verkkokurssi, joka ollaan tänä syksynä lanseeraamassa myös kansainvälisille markkinoille. 

Saara Aalto ja Teemu Roivainen ovat toistensa nuoruuden rakkauksia, joiden yhteiselo kesti yhdeksän vuotta. Suhde päättyi sopuisaan eroon vuonna 2013. Pari on pysynyt vuosien varrella ystävinä ja Aalto on Roivaisen lapsen kummitäti.

Vuoden 2014 Tangokuningas Teemu Roivainen julkaisi syyskuun lopussa uuden Uusi alku -albumin, joka on ensimmäisen pelkästään Teemun omaa uutta musiikkia sisältävä levy. Albumi on otettu hyvin vastaan. Siltä julkaistut singlet ovat soineet hyvin radioissa ja Tuu lähemmäs -niminen kappale voitti Aito Iskelmän Syyskuun sävel -äänestyksen. Lisäksi Teemu Roivainen on mukana myös Syksyn Sävel -finaalissa kappaleellaan Hiekkalinna

Tuhannet tähdet -joulukonsertti 20. joulukuuta Oulun tuomiokirkossa. Lisätietoja Ticketmaster.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ex-pariskunta Teemu Roivainen ja Saara Aalto ovat molemmat Madetojan musiikkilukion kasvatteja. Kuva: Ville Paasimaa

Lue myös

Lue lisää aiheesta